NEPOZNAT UZROK ZAGAĐENJA ZALIVA

NEPOZNAT UZROK ZAGAĐENJA ZALIVA

0
Podijeli

Od juče je u akvatorijumu bokokotorskog zaliva primjećeno zamućeno žuto more, sa travom na površini.

Na to su ukazali naši slušaoci sumnjajući da je i naftno ili zagađenje od pjeskarenja brodova u Brodogradilištu. Ipak, iz menadžmenta te kompanije kategorički demantuju da je zagađenje iz njihovog kruga, ili sa nekog od brodova.

Picerija i restoran

– Primjetili smo od juče i danas na nekim dijelovima u zalivu žutu masu sa travom i odmah je aktivirana  naša ekološka služba. Ustanovili su da masa dolazi iz okoline Krašića, da je najviše na tom dijelu, kao i da je morske struje raznose po zalivu, pa i do Bijele – kaže za Radio Jadran, izvršni direktor JBB, Petar Zvicer.

On dodaje da su provjeravali i pokušali da djeluju nekim sredstvima na mrlju, ali da reakcije nema, kao i da sve liči na tzv. cvjetanje mora.

– Obavjestili smo Lučku kapetaniju, pa neka inspektori dođu i utvrde o kakvom je zagađenju riječ i ko je uzročnik – kaže nam Zvicer.

Inače, pokušali smo da u kotorskoj Lučkoj kapetaniji saznamo jesu li reagovali, ali su nas uputili na pr-a Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Na žalost i tu smo ostali bez informacije, jer je Ivana Pejović odsutna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code