Početna Društvo Neprijavljenom prodajom stambenog objekta u Herceg Novom oštetio državni budžet za 94.329

Neprijavljenom prodajom stambenog objekta u Herceg Novom oštetio državni budžet za 94.329

11

Policija u Herceg Novom podnijela je krivičnu prijavu protiv lica za koje se sumnja da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa, čime je oštetio državni budžet za 94.329 eura, saopštila je Uprava policije.

Hercegnovska policija je došla do sumnje da je tokom 2013. godine L.V. (59) izgradio stambeni objekat u Herceg Novom, te da je kao prodavac zaključio Ugovor o prodaji nepokretnosti pred notarom i na taj način ostvario prihod koji je shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost bio u obavezi da prijavi nadležnom poreskom organu i plati poreske obaveze.

Sprovedeni izviđajni postupak je ukazao na sumnju da L.V. u pomenutom periodu nije bio registrovan kao poreski obaveznik, niti je nadležnom poreskom organu prijavio ostvareni prihod u ukupnom iznosu od 450.000 eura.

Osim toga, kako se sumnja, ovo lice nije platilo poreske obaveze – porez na dodatu vrijednost u ukupnom iznosu od 85.500 eura, kao ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizickih lica za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 8.829 eura. Na ovaj način je L.V., kako se sumnja, oštetio budžet Crne Gore za 94.329 eua.

11 Komentari

 1. Možda nije namjerno, nije pravo svakome jasno.Čovjek koji radi i živi mora da ima izabranoga pravnika , jer ako ne plati na mostu platiće na ćupriji.Svi moraju da žive od nečega, jer kako mislite da se kupe knjige za zve đake i podijele….a vi niste i za starije od petoga.

 2. Niti se zna koji stambeni objekat ni dje je niti ko je L. V.
  Bez cinjenica, ovo se moglo desiti bilo dje u svijetu. Za neke druge se sve pise u detalje.

  8
  2
 3. a sto cemo sa onim parama upumpanim u Montenegro Airlines, to cemo da precutimo?! Nece DPS i klient stranke jos dugo…

  21
  4
  • A vidimo Djuro da si dosta upoznat sa poreskim duznicima u nasoj Crnoj Gori pa bi dobro bilo da nam kazes koliko Montenegro airlines duguje poreza drzavi. Ti znas tacnu sumu, a ja znam da je otprilike pedeset puta vise nego sto duguje MCP 🙂

   42
   8
  • Crkva ne duguje ništa, ali Crkvi duguju mnogi… toliko imovine joj je oduzeto poslije nesretnog drugog svjetskog rata, zgrada, zadužbina, zemlje… i nikom ništa. Izgleda da komunizam nikad neće iz nas hoću reći iz pojedinih, patite za vremenom kad ste mogli otimati što i kako ste htjeli, pa sad kad ste pokupili sve hoćete i ono što ni najvećim luđacima nije padalo na pamet da uzimaju. Jadno i bijedno

   36
   18
   • LAJDI@ Pricas o komunizmu??? Da li je pop duhovno lice ? da li je religija materijalna kategorija??? Ako P.Pavla budes slusala sve ce ti jasno biti- prvo i osnovno sta ce crkvi nekretnine,skupa kola,kuće,zgrade,placevi,apartmani,raskošan život__?To je u potpunoj suprotnosti sa vjerom I drugo imovina Spc pripada Srbiji, tako da sve pripada državi Srbiji a Spc je samo korisnik-ovo je država Crna Gora ,čiji su građani sve gradili ,a pripada vladi Srbije__ je li ti to malo čudno???

    16
    14
    • Kakva Srbija Miki sta pripada Srbiji? Kakve price pricas. Sva imovina pripada MCP koja se nalazi u Crnoj Gori, zajednicka nit su vjernici….pravoslavni I nazivaju se Srbi. Da bude jos jasnije Srbi imaju crkve po Americi,Evropi…. pa Crkve ne pripadaju Srbiji nego zemljama u kojima se nalaze

     8
     3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code