NEVOLJE ZBOG IZLIVANJA FEKALIJA

NEVOLJE ZBOG IZLIVANJA FEKALIJA

135
0
Podijeli

kanalizacijaputNa dvije lokacije u Herceg Novom, kod hotela Plaža i u Sarajevskoj ulici, iznad tržnog centra Sole Mar u Igalu, još prije tri dana došlo je do začepljenja kanalizacionih otvora. Na to su nam ukazali mještani i turisti tražeći hitnu intervenciju nadležnih.

– Ekipe su već tri dana na terenu, ali kvarovi, odnosno začepljenja su velika. Začepljen je kolektor koji je glavni na tom dijelu i izlivaju se fekalije u potok, ali i teku ulicom, kaže nam načelnica komunalne policije NatašaTatalović.

Picerija i restoran

Kvar je komplikovan i ne zna se kada će biti saniran, a što je najgore to nije jedino mjesto sa ovakvim problemom. Tatalovićka potvrđuje da je začepljenje kanalizacije na parceli kod hotela Plaža  veće i da fekalije idu putem u dužini od nekih 70 m sve do šetališta.

Ne prestaju tako muke Novljana, na jednu dobru vijest sustignu ih barem tri loše. Restrikcije vode na rivijeri, problemi sa kanalizacionim kolektorima su konstanta, a sinoć više od 5 sati stanovnici na Toploj 1, su bili bez struje jer se pokvario transformator u trafostanici ispod semafora.

Kako se kvar dogodio kasno sinoć, ekipe hercegnovske Elektrodistribucije uspostavili su noramlno snabdjevanje strujom za ovo naselje tek u 5 ujutru.

 

SEZONA SKORO U ZENITU

I pored problema u komunalnoj infrastrukturi ovogodišnja sezona u Novom skoro dostiže zenit. Prema podacima TO Herceg Novi u svim vrstama smještaja na Hercegnovskoj rivijeri odmara 18.145 gostiju, ili 2 odsto više no istog dana lani.

Najbolju posjetu bilježe u hotelima , gdje je povećanje za 26 procenata zahvaljujući broju od 4.164 evidentiranih turista.

Najviše gostiju je u najbrojnijem privatnom smještaju, gdje odmara 11.375 turista ili 2 odsto manje. Pad posjete je i u odmaralištima za 5 odsto i autokampovma za 12 odsto.

Ovde je riječ o prijavljenim turistima, ali se pretpostavlja da je i ovoga puta kontroli izmaklo nekoliko hiljada posjetilaca, pogotovo u vikend kućama i stanovima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code