Nevrijeme pogodilo Herceg Novi: Najviše stradali Meljine, Podi i Kamenari

Nevrijeme pogodilo Herceg Novi: Najviše stradali Meljine, Podi i Kamenari

16
Podijeli

Rano jutros, nešto prije tri sata olujni vjetar, tramuntana, oko 30 m/s, ili preko 100 km/h, zahvatio je Boku. U Herceg Novom pijavica je „zakačila“ Meljine, Pode i Kamenare gdje su najveća oštećenja na kućama, objektima i stablima.

Meljine su po prvim nalazima sa terena hercegnovske Komunalne policije najgore prošle. I dobar dio Bolnice Meljine je stradao, gdje je sada maltene vanredno stanje.

Picerija i restoran

– Poptpuno je demolirana pumpna stanica, kvantaška pjaca, velika su oštećenja i na vatrogasnom domu, porušeni su bilbordi , stambeni objekat je stradao iznad Bolnice Meljine, kao i ograda bolnice. Više ne postoji ni auto praona, kod parkinga bivše zgrade Prvoborca, čiji su elementi završili u potoku Nemila – kaže nam načelnica Komnalne policije, Marija Andrić , a potvrđuju i dežurni u Službi zaštite i spasavanja u Meljinama.

Vjetar je okrenuo na krov i dva auta, a nezvanično jedan mještanin je povrijeđen. Dosta stabala i granja je polomljeno i završilo na putu, pa komunalci i Služba zaštite, koja je već sedam puta intervenisala od jutros.

U Podima je vjetar otkrio tri kuće, a krovovi su najviše stradali i u Kamenarima, gdje je pao i stub od struje. Bez napajanja su ostali neki djelovi opštine, pa struje nema ni u Žvinjama jutros.
Komunalna policija je stalno u obilasku terena, prima pozive građana na broj 19800. Kako nam kaže Marija Andrić , taj broj je aktivan stalno za prijavu oštećenja. Biće formirana opštinska komisja za procjenu štete.

Srećom pijavica nije zakačila Škver i Gadsku luku. Prema riječima direktora Agencije za gazdovanje lukom, Boža Ukropine, nekoliko brodova je došlo da se skloni u toku noći. Loše vrijeme prati i učesnike regate Cavtat- Herceg Novi, koja treba da startuje u 9, a da svi brodovi dođu do Novog od 15 do 18 časova.

Vjetar se stišao, ali je grmljavina nad Bokom. Uočili smo maloprije još jednu pijavicu iznad Luštice, koja je krenula ka Budvi.

16 Komentari

 1. Priroda je savršena,čovjek je ne poštuje,ne zna,ne radi i neće da se nauči milom,samo silom.Sad da vidimo kako znamo humanost,ko procjenjuje i ko određuje,a nada je mala.Zemljotres je bio u drugome vremenu.

 2. u svom ovom haosu jedino je profesionalno odreagovo “Boka pilot” odnosno Željko Malović spašavajući ljudske živote sa jedrelice u Rosama i ako to nije njegova obaveza. Sve ostalo su demagoška saopštenja koja će se realizovat kroz razne interese i dnevnice

  8
  7
 3. Nigde se ne spominje naselje meljine koji ljudi neče imat đe da spavaju .a spominjaju benzinsku i auto praonu svaka čast tako treba

  19
  4
 4. Svi krovovi na romskim kućicama u Meljinama su odneseni. U kućama im je sve mokro, odjeća, obuća, tepisi, izgoreli su frižideri i šporeti, mnogo kiše je upalo kad je smaknut krov. Stambeno-komunalno im je vrlo brzo donijelo debeli najlon i pokrilo sve kućice, da novo ne upada.
  Njih je najžalije, to im je sve što imaju. Bilo bi dobro organizovati akciju pomoći u materijalu, oni su spremni da sami rade, da naprave krovove prije sledeće kiše.

  24
  4
 5. Na Kamenarima u Josici napravljena je velika materijalna steta u naselju Bara nema jednog krova da nije ostecen kao i u naselju Lalovina stradalo je dosta krovova cempresi su iscupani sa korjenom masline i drugih vocaka je mnogo stradalo i polomlhenih grana i oluka je je letjelo i na stotine metara. Nadam se da ce se naci mogucnost da se pomogne ovom barodu.

  26
  1
  • Protiv ljuCke gluposti, bezobrazluka i divljaštva možemo malo, protiv prirodnih nepogoda znanjem, kvalitetnim radom i poštovanjem propisa možemo puno. A čika boška, nadrealnu super kreaturu ne prozivajte za najnormalnije prirodne pojave, koje razotkrivaju javašluk, nerad i nepoznavanje propisa!

   9
   6

Ostavite komentar

*

code