NEVRIJEME PROUZROKOVALO PROBLEME U AVIO I DRUMSKOM SAOBRAĆAJU U BOKI I BUDVI

NEVRIJEME PROUZROKOVALO PROBLEME U AVIO I DRUMSKOM SAOBRAĆAJU U BOKI I BUDVI

169
0
Podijeli

poplave2013igalo1Nevrijeme koje je proteklih dana zahvatilo čitav region, stiglo je sinoć i u Boku, ali na svu sreću nije bilo većih problema, osim onih koje donose začepljeni šahtovi, zbog jakih bujičnih voda i velike količine kiše koja je pala, preko 60 litara po metru kvadratnom za samo nekoliko sati. U Herceg Novom, za radnike JP Stambeno komunalno problemi su počeli već oko ponoći kada je u Zelenici grana zapriječila jedan dio magistralnog puta pa se saobraćaj u jednom momentu odvijao otežano. Sve je veoma brzo sanirano, ali pozivi ovom preduzeću o problemima koje je nevreme pričinilo, počeli su da stižu već oko 7 časova.

 

poplave2013igalo3Na stepeništu Danice Tomašević između brojeva 6 i 8 jedna veća grana obrušila se na stub za struju, ali i na obližnju kuću – rekao nam je dirktor JP Stambeno komunalnog Boris Seferović.
Veća poplava bila je i preko puta bivšeg hotela Tamaris, kao i kod Novljanke na Toploj, zbog začepljenih šahtova. Ništa bolje nije prošao ni park u Igalu kod Mjesne zajednice, ali i plato ispred samoposluge Maxi u Igalu, koji su bili potpuno potopljeni.
poplave2013igalo4– U ovom kratkotrajnom, ali jakom nevremenu stradalo je i drvo najvećeg eukaliptusa u hercegnovskom parku kod pošte, kao i magnolija koja se tu nalazi, tako da su naši radnici do 10 časova tri kamiona zelenila uklonili sa javnih površina – rekao je Seferović.
Putari su bili aktivni i na rivijeri u Đenovićima, kod kuće Šarovića, kao i ispod fudbalskog igrališta u Bijeloj, te i kod Osnovne škole ”Orjenski bataljon” gdje su prventivno čistili šahtove, kako ne bi došlo do ponovnih poplava oko škole.
I ekipe hercegnovske Elektrodistribucije bile su od sinoć angažovane na otklanjanju kvarova, koje je prouzrokovalo nevrjeme. Kako saznajemo najveći problem je na Luštici gdje od juče nema struje zbog kvara na dalekovodu dužine 11 kilometara, ali se nadaju da će do popodneva stanovnici dobiti struju. Radilo se i u Kumboru i Bijeloj, Žvinjama, no sada je čitav grad normalno snabdjieven električnom energijom.
Sa tivatskog aerodroma nije bilo polijetanja aviona, zbog loših vremenskih prilika, a slijetjela su samo dva, Jatov ”Boing” iz Beograda i ”Tomas Kuku” iz Brisela. Avion kompanije „Aeroflot”, koji je iz Moskve trebao da sleti jutros u 7:15 bio je na čekanju na aerodromu ”Nikola Tesla” u Beogradu. Jedan avion, preusmjeren je u Bari jer su nepovoljni vremenski uslovi i na dubrovačkom aerodromu, a podgorički nije u mogućnosti da prihvati toliki broj aviona, objasnili su na aerodromu Tivat – radio Tivtu.

Picerija i restoran

poplave2013igalo2Putnici koji su jutros avionima crnogorske avikompanije trebali da putuju za Moskvu u 8:15 i 8:40 autobusima su prevezeni do Podgorice, kao i sa JAT-ovog leta u 8:55. Putnici za Beograd ”Montengroerlajnza” u gejtu su čekali više od dva sata.
Nevrijeme koje je tutnjalo tokom čitave noći u Budvi, gdje je i palo najviše kiše 66 litara, navjerovatnije je i uzrok saobraćajane nesreće koja se dogodila jutros kod Jaza. U sudaru putničkog automobila i beogradskog autobusa ”Lasata”, teže je povređena jedna osoba.
Saobraćaj u Kotoru odvijao se regularno bez zastoja i na putu od Tivta ka Kotoru kroz tunel na Vrmcu. Manjih poplava bilo je u Risnu, ali nisu zabilježene nikakve nezgode.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code