Početna Društvo Nevrijeme u Herceg Novom: 70l kiše po metru kvadratnom

Nevrijeme u Herceg Novom: 70l kiše po metru kvadratnom

0

Nevrijeme koje je u toku protekle noći zahvatilo Herceg Novi donijelo je čak 70l padavina po metru kvadratnom, informišu iz Hidrometeorološke stanice u Igalu. Od ponoći duva istočni i jugoistoči olujni vjetar od 15 do 20 metara u sekundi, a najjači udari iznosili su 24m/s. More je u jačanju na talasasto do uzburkano. Crveni meteo alarm je još uvijek na snazi.

Na primorju se do kraja dana očekuje slabljenje olujnog vjetra, uz pretežnu oblačnost, pljuskove i grmljavinu. U večernjim satima padavine će znato oslabiti, a ponegdje i prestati. Najviša dnevna temperatura vazduha do 18 stepeni.

Rukovidilac Službe komunalne policije, Marija Andrić, kazala nam je da je noć protekla mirno bez štete i intervencija.

– Jutros smo imali više prijava vezanih za curenje vode u stanovima. U toku su inspekcijski nadzori i utvrđivanje uzroka. Vjerovatno je riječ o starim zgradama ili lošim krovnim konstrukcijama. Nije bilo štete osim na par lokacija gdje su pale grane. Odmah se reagovalo i u saradnji sa Komunalno stambenim preduzećem grane su uklonjene –  kazala je ona.

VD direktorica Komunalno-stambenog preduzeća, Jasmina Konjević potvrdila je da je noć protekla bez prijava i uz minimalne intervencije, uglavnom na rešetkama za odvod atmosferskih padavina i na uklanjanju grana sa kolovoza.

– Grana je pala na kolovoz u blizini autobuske stanice i jedan stub javne rasvjete na rivijeri se usljed udara vjetra iskrivio, pa smo ga demontirali i uradićemo zamjenu – informiše Konjević.

U gradskoj luci Škver jedine neprijatnosti, kako su kazali, bili su olujni jugo i talasi koji su prebacivali lukobran. Vlasnici su tokom noći dolazili i obilazili svoja plovila, na kojima nije bilo štete.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i uz smanjenu vidljivost uslijed niske oblačnosti, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore. Oni su upozorili na jak vjetar i pojavu sitnih odrona na putevima koji prolaze duž klisura i usjeka i savjetovali vozačima opreznu vožnju prilagođenu stanju na putu.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati. Zbog radova na magistralnom putu Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, saobraćaj se obiustavlja u periodu od 9:15 do 11:15 i od 14: 15 do 15:45.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code