Nevrijeme u Herceg Novom: Najviše stradalo zelenilo, po neki privremeni objekti uz...

Nevrijeme u Herceg Novom: Najviše stradalo zelenilo, po neki privremeni objekti uz more, izlila se Sutorina

10918
6
Podijeli

Jako nevrijeme zahvatilo je hercegnovsku rivijeru sinoć iza 20 časova, a najjači udari istočnog vjetra zabilježeni su poslije 22 sata. Velika količina kiše, praćena grmljavinom, snažni naleti promjenljivog i istočnog vjetra koji je obarao  drveće, lomio grane, dječimično otkrivao krovove trajali su skoro dva sata.

Za to vrijeme izlila se i rijeka Sutorina, kod Pavlovića mosta i na još nekim mjestima: kod kuće Lučića, kod škole…Kod Pavlovića mosta mještani su postavljali vreće sa pjeskom i izvlačili vodu pumpom iz dvorišta i prizemlja, kaže nam komandir Službe zaštuite i spasavanja Aleksandar Škobalj koji je jutros do 6 sati sa ekipom od 18 članova Službe bio na terenu. Sigurno je  15-tak stabala oborenih, a primili smo preko 20 poziva za intervenciju zbog toga ili plavljenja. Najviše poziva, ipak, sinoć stizalo je sa Gomile, Njivičkog puta i Zelenike. Na Gomili je vjetar otkrio krov kuće Nikole Manojlovića.–  Poplavio je pomoćni teren i prostorije  FK Igalo – rekao nam je sekretar FK Igalo, Zoran Njegovac.

Ekipe Komunalno stambenog, kako nam kažu u tom preduzeću, imali su nekoliko intervencija nakon sinoćnjeg nevremena, u Zelenici, Kumboru i Igalu. Jak vjetar srušio je nekoliko drveća i polomio grane, ali su brzo intervenisali i većinu već rasčistili, ističe v.d. direktor Komunalno stambenog, Branko Crnogorčević.

Jutros smo zatekli i radnike Instituta Igalo, koji su imali najviše posla na sređivanju parka i stabla ispod i u krugu Titove vile. Od siline vjetra iz korjena je isčupana stogdišnja murva na kraju Šetališta u Igalu, prepolovljena je i stara topola, ukrasna stabla, a polomljen je inventar i na privremenim objektima u zoni morskog dobra.

Tokom sinoćnjeg nevremena najjači udar istočnog vjetra od 110 km/s bio je u 22.20 h. U toku noći palo je 48l/m2.

Do kraja dana očekuju još kiše, ali i smirivanje vremena, trenutna temperatura je 12 stepeni, a duva sjeveroistočni vjetar.

6 Komentari

 1. Zahvaljujući nesavjesnim građanima,naročito onim sa ušća sada
  nam ostaje da umjesto fudbala igramo vaterpolo!
  2  1
 2. Prolaze li kandidati za odbornike kroz Zeleniku? Razrovan dio magistrale na potezu od mandraca prema školi (da im pojasnimo lokaciju), ne zanima apsolutno nikog. Uništavaju se auta, stranci začuđeno prolaze u nevjerici, a o đacima i ostalim pjesacima da ne govorimo. Sramno za ovaj grad, treba da se stide nekadašnjih gradonacelnika (prije osamdesetih godina).
  33  1
 3. Dje ce se sad ovi turisti ljetiti hladiti kad je ovo drvece kod Titove vile iscupano..
  Takodje nemaju dje lubenicu jesti..
  16  9
 4. Aje sad ove stranke da akcijom očiste grad od nevremena i pokažu pravu volju za brigu.
  Tu se pokazuje ljubav i volja za sve gradjane Opštine Herceg Novi.
  48  0
 5. Pitajte nosica liste Demokrata, Stevana Katica, zna li on zasto je rijeka Sutorina blokirana na desnoj strani ušća? Mozda on i njegova partija u predizbornom programu imaju rusenje nelegalnog nasipa-plaze ispred kuće-apartmana Katica na ušću rijeke Sutorine.
  57  5

Ostavite komentar

*

code