Početna Društvo Nezaposleni visokoškolci od danas se mogu prijaviti za stručno osposobljavanje

Nezaposleni visokoškolci od danas se mogu prijaviti za stručno osposobljavanje

0

Prijavljivanje korisnika za Program stručnog osposobljavanja lica sa visokim obrazovanjem počinje danas i trajaće do 19. novembra.

Herceg NoviIz Ministarstva prosvjete kazali su da se budući korisnici Programa, mogu prijaviti elektonskim putem, preko portala www.euprava.me .

“Pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje”, objasnili su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i da se priznaje kao radno iskustvo u trajanju od 12 i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

“Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na prethodne godine realizacije Programa, oko 50 odsto korisnika Programa je nastavilo radni angažman, što nesumnjivo doprinosi smanjenju nezaposlenosti mladih ljudi”, kazali su iz Ministarstva.

Informacija o procedurama prijavljivanja nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code