Početna Društvo NEZAVRŠEN PUT OPET UZROKOVAO POPLAVU U ĐENOVIĆIMA

NEZAVRŠEN PUT OPET UZROKOVAO POPLAVU U ĐENOVIĆIMA

0

DjenoviciMještani Đenovića koji žive uz put, koji povezuje saobraćajnicu uz more sa magistralom, ponovo su jutros plutali – i to ne samo u vodi. Nezavršena rekonstrukcija oko 200 metara tog mjesnog puta je, kako su nam rekli, razlog što su njihova dvorišta već treći put od kada je posao započet, poplavljena i zatrpana pijeskom, a kišna kanalizacija se pomiješala sa onom drugom. Ovdje mnogi kažu da su radovi krenuli uoči i zbog izbora,mada je odavno tražena rekonstrukcija ove,za mjesto važne, komunikacije. Put je bio u veoma lošem stanju, što zbog nepovoljne podloge, ali i zbog prometa teških kamiona koji su tuda saobraćali dok se prije 5-6 godina gradilo obližnje apartmansko naselje. Na prvi tender koji je opština raspisala nije se niko javio – na drugi početkom godine – izmedju zainteresovanih preduzeća, Tehnoput i Crnagoraput, opština se opredijelila za ove prve. Dat im je avans, nakon čega su obavili sve pripreme za asfaltiranje. No, kada su učvrstili trup puta i postavili tampon sloj nijesu mogli nabaviti asfalt. Tako je svaka kiša, a bilo ih je nekoliko, izazivala haos u kućama pored puta. Voda je nanosila pijesak i šut u dvorišta, punila i zapušavala slivnike, tako da su mnogi mještani, među njima i Momo Ilić, morali da uklanjaju nanose i tako spriječe da voda udje u kuće.No, podrumi i garaže nijesu spaseni.
-To je pomiješana voda, kanalizacija i pijesak- riječju užas, kaže nam Ilić, koji dodaje da su radnici „Vodovoda i kanalizacije” brzo došli da pomognu, ali nijesu mogli otkloniti UZROK – nezavršeni put niz padinu.
“Sve će biti brzo završeno”- obećava predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić. Opština je iz budžerta opredijelila 65.000 eura za opravku puta kroz Đenoviće. Mandić objašnjava da je izvodjač zbog hitnog posla na drugoj lokaciji morao da odloži završetak započete rekonstrukcije u Đenovićima, ali da će do kraja iduće sedmice započeti asfaltiranje. Za to im je potrebno nekoliko dana.
Dogovoreni rok za završetak posla je bio 30 dana, što je trebalo da se poklopi sa izborima, a kada su oni završeni,eto moglo je i da pričeka…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code