(NE)ZVANIČNE RESTRIKCIJE – NI VODE NITI INFORMACIJA

(NE)ZVANIČNE RESTRIKCIJE – NI VODE NITI INFORMACIJA

59
0
Podijeli

kumbor03

Stanovnici više mjesta na hercegnovskoj rivijeri, Kumbora, Đenovića, Baošića, Bijele, Kamenara, danima imaju nezvanične restrikcije vode.- Voda stigne samo kratko ujutru, onda nestaje već oko 9 h, pa protoči kratko tokom popodneva i nestane tokom noći – kaže nam revoltirana slušateljka koja živi ispod magistrale u Kumboru.

– Ne mogu ništa ni da planiram, niti da radim, osjećamo se kao  građani drugog reda, jer ovako je godinama, ove najgrđe, a pri tom grad ima vode – kaže ova Kumboranka i pita gdje je nova cod naplaćenih građevinskih dozvola za novonikle objekte u Kumboru. Zar se nije mogao napraviti novi rezervoar?

Picerija i restoran

Međutim, ne samo ona, nego i brojni građani koji su nas pozivali i danas ili komentarisali na facebook-u naše napise o void ostali su zajedno sa nama uskraćeni za tačnu i odgovornu informaciju šta se zapravo dešava sa dotokom za rivijeru.

Uporne pozive stalno odbija direktor “Vodovoda i kanalizacije”, Zoran Šabanović, a u tom preduzeću su nam kazali da je na terenu. Tehnički direktor Milorad Velaš zbog prelaska na novu funkciju (direktor novoosnovanog Duštva za izgradnju postrojenja i vodovoda I kanalizacija) nije htio ništa da komentariše.

Mićo Stojanović koji će ga zamjeniti je na bolovanju, pa je samo kratko rekao da koliko on zna restrikcija nema, te da je danas situacija bolja nego proteklih dana!?

Na kraju, prvi čovjek opštine Dejan Mandić, poznat po tome što medijima uvijek izlazi u susret i ima uvijek odgovore na sva pitanja, na jedndo jedino – ima li Herceg Novi restrikcije vode – nije bio siguran.

– Ni ja nemam tu informaciju iz Vodovoda”, nikoga nema ko bi mi je dao, ali znam da su od tri pumpe na Opačici samo dvije u pogonu, te da se voda isključuje tri puta dnevno da bi raspoloživih 80 litara u sekundi mogli da rasporede. Vode nema od 9 do 11 od 17 do 19 i  iza ponoći. – kaže za Radio Jadran Mandić.

Zašto je ispala jedna pumpa on još ne zna – možda je snižen nivo izvorišta pa je ostala bez vode,a možda je kvar. Šta god sjutra će, kaže, insistirati od nadležnih u “Vodovodu” da gradjanima bar pruže potpunu informaciju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code