Ni Građanski savez ne prisustvuje zasjedanju Skupštine

Ni Građanski savez ne prisustvuje zasjedanju Skupštine

1028
4
Podijeli

images_slike_logo_gradjanski_savez_logoOdbornički klub Građanski savez ne prisustvovuje današnjem zasjedanju Skupštine Opštine Herceg Novi, jer smatraju da vlast koju čine DPS i IZBOR nije legitimna, navodi se u saopštenju.
“Podsjećamo javnost da smo u avgustu predali tužbu Upravnom Sudu kojom smo ukazali na nezakonitu smjenu tadašnjeg gradonačelnika, lidera Građanskog Saveza, Nikole Nikše Gojkovića. Ta tužba do danas nije riješena, iako je uz nju uložena URGENCIJA. Obavještavamo građane da ova vlast na sve načine eliminiše Građanski savez, pa su tako nedavno sve naše predstavnike u Skupštinskim odborima htjeli zamjeniti predstavnicima iz redova vlasti. Njihov plan je bio da Građanskom savezu ustupe utješna četiri odbora, što nije u skladu sa 24 članom Poslovnika Skupštine Opštine koji djelom glasi „da sastav radnog tijela odgovara strukturi Skupštine“, po čemu nam pripada po jedan član u 6 do 7 odbora” – saopštavaju iz Građanskog saveza.
Kako navode, tek nakon dužih pregovora sa predsjednikom Skupštine, juče su dobili odgovor da će on shodno svojim ovlašćenjima zatražiti od klubova odbornika nove prijedloge u cilju efikasnog rada Skupštinskih radnih tijela, u susret sljedećoj sjednici Skupštine Opštine, koja je planirana u drugoj polovini decembra.

4 Komentari

 1. Naravno, odbornici I poslanici treba da sjede u svojim klupama i rade ono za sta su placeni od naroda! Ko im daje pravo da bojkotuju na ovakav nacin i ne dolaze na Skupstinu? E takvo ponasanje bi trebalo zabraniti.Sramota!
  0  0
 2. Cus ovih. Njima nije legitimna vlast a oni kad su prevarili 4 000 gradjana Novog i formirali vlast sa dps onda im je bila. Ajte lijepo u penziju politicku i ostavite mladje ljude da se bave politikom. Vama je prosjek 70godina!
  0  0
 3. pobogu ljudi, pa ja sam vas… ali vasa obaveza je da budete na skupstini… placeni ste za to, placeni ste da sjedite u tim klupama, pa tamo da kazete ovo, a ne da kuci pisete saopstenja…
  0  0
 4. Gradjanski danas radi pametniju stvar (koju vidim niste objavili a kolege sa rtcg jesu pa cudno) nego da se nervira u SO i gleda dubiizu finansijsku unjoju ipstina upada!
  0  0

Ostavite komentar

*

code