Početna Politika Nije bilo zloupotrebe resursa za izbore, svi ispoštovali zakon o finansiranju partija

Nije bilo zloupotrebe resursa za izbore, svi ispoštovali zakon o finansiranju partija

1

Organi vlasti i politički subjekti u Herceg Novom poštuju obaveze i ograničenja propisana zakonom, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Savjet Agencije podržao je Izvještaj o radu ASK za prvi kvartal ove godine.

U toku izborne kampanje za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi, ovlašćeni službenici Agencije su izvijestili Savjet da se u kontinuitetu vrši kontrola i nadzor budžetskih jedinica u toj opštini i političkih subjekata koji učestvuju u izborima, u dijelu poštovanja odredbi Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

U skladu sa Planom kontrole i nadzora, izvršena je kontrola prikupljenih i utrošenih sredstava u toku izborne kampanje za devet od ukupno 12 političkih subjekata.

„Na osnovu dostupne dokumentacije u koju su ovlašćeni službenici Agencije izvršili uvid, evidentirana su prikupljena sredstva u iznosu od 34.374 EUR, dok su troškovi u toku kampanje u dosadašnjem periodu iznosili 53.612 EUR. Najveći dio troškova se odnosi na troškove oglašavanja i izrade izbornog materijala“, rekli su iz ASK.

U dosadašnjem postupku kontrole utvrđeno je da organi vlasti i politički subjekti poštuju obaveze i ograničenja propisana Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Takođe, dodaje se, nije bilo prijava zloupotrebe javnih resursa u izborne svrhe ili kršenja Zakona.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code