Nije produžen rok za prijavu legalizacije objekata, ostaje 15. jul

Nije produžen rok za prijavu legalizacije objekata, ostaje 15. jul

2
Podijeli

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, potvrdili su, nakon nekih medijskih informacija, da neće biti produžetka roka za prijavu legalizacije objekata. Ostaje rok 15. jul, a građani koji urade elaborat izvedenog stanja, ali ne stignu da završe proceduru ovjere i upisa u katastar mogu podnijeti nepotpun zahtjev.

Nakon toga imaju rok od 90 dana da dostave ovjereni elaborat i dokaz da je objekat upisan u katastar, saopštavaju iz Ministasrtva.

Picerija i restoran

Građani mogu ovjeriti elaborat za legalizaciju do 1. oktobra.

– Preduslov za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je da je objekat evidentiran u katastru nepokretnosti. Upis objekta se obavlja na osnovu elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta koji izrađuje licencirana geodetska organizacija i koji je ovjeren u Katastru, kao i zahtjeva za upis objekta shodno Zakonu o državnom premjeru i katastru. Elaborat koji je ovjeren u Katastru se podnosi uz zahtjev za legalizaciju nadležnom organu lokalne uprave sa izvodom iz lista nepokretnosti, odnosno dokazom da je objekat upisan u list nepokretnosti – pojašnjeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prema njihovim riječima, s obzirom na činjenicu da može doći do zastoja u Katastru zbog velikog broja zahvjeva, izmjena Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata predviđa da bespravni graditelji koji urade elaborat izvedenog stanja predaju nepotpun zahtjev za legalizaciju i dopune ga ovjerom iz Katastra u roku od 90 dana.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code