Početna Radio Jadran NIJE SKANDALOZNO NEGO JE SPRDNJA: SEDMI DAN »ZABRANJEN« PORTAL RADIJA JADRAN U...

NIJE SKANDALOZNO NEGO JE SPRDNJA: SEDMI DAN »ZABRANJEN« PORTAL RADIJA JADRAN U ZGRADI OPŠTINE

0

Iako je već sedmi dan portal www.radiojadran.com u zgradi novske opštine blokiran, a to nam potvrđuju zaposleni, v.d. predsjednika Milan Vajagić nam kaže da je samo riječ o „slučajnosti.”

– Sigurno niko nije namjerno blokirao vaš sajt, jer o takvim namjerama ja moram biti obavješten i to se ne može bez dogovora –pokušava Vajagić da opravda neopravdani postupak sekretara Sekretarijata za informacione sisteme i zajedničke poslove, Mirka Džuovića.
Vajagić samo ponavlja izjavu Džuovića, koju nam je dao prije sedam dana, od kada portal Jadrana nije ono „što se smije čitati” na poslu.
Tada je Džuović rekao da je portal slučajno blokiran, jer su htjeli zbog bolje prohodnosti interneta, da neke sajtove „ugase”, a među njima se, eto, baš našao kao kolateralna šteta i naš portal.
Vajagić pojašnjava da nije bilo zahtjeva za namjerno blokiranje, niti bi on to odobrio.
– Kao i svi drugi načelnici i sekretar Džuović radi ono što je u skladu sa obavezama određenog Sekretarijata, a o svemu drugom mora doći kroz dogovor.
Ovakava objašnjenja i prihvatanja objašnjenja, navodno tehnički i informaciono pismenog sekretara Đžuovića su, za sve koji se elemtarno razumiju u rad s kompjuterima, sprdnja, pa i uvreda za zdrav razum. Ustvari, to je vjerodostojna slika stanja u lokalnoj administarciji, koja govori o (ne)stručnosti i (ne)nadležnostima, o podređenim i nadređenim, o nedostatku autoriteta, čak i zloupotrebi položaja.
Da sprdnja bude veća, prema posljednjim informacijama koje smo dobili, radi se na tome da barem dio opštinskih službi, ima mogućnost pristupa našem sajtu, jer je to “za njih veoma važno”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code