Početna Društvo NIJE USPJELA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI SA RADMILE ĆAPIN NA NATAŠU TATALOVIĆ

NIJE USPJELA PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI SA RADMILE ĆAPIN NA NATAŠU TATALOVIĆ

0

Još jedan pokušaj primopredaje dužnosti, sa sadašnje v.d. direktorke JU Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković Radmile Ćapin na odavno izabranu novu direktorku Natašu Tatlović nije uspio.

Osmočlana komisija za popis imovine, koju je oformio predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, jutros oko 9 h došla je u prostorije JU Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković, da obavi planiranu primopredaju ali do toga istrajnošću sadašnjeg rukovodstva ove ustanove, nije došlo.

V.d. direktorice Radmila Ćapin za Radio Jadran kaže da primopredaja dužnosti i pečata nije obavljena jer nije postojala sudska odluka o primopredaji.
Izvjesne skupštinske odluke o primopredaji su donešene, ali ih je inspekcija Ministarstva kulture proglasila nezakonitim, pojašnjava ona.
“Ja sam rekla da mi donesu sudsku odluku o primopredaji jer hoću da skinem odgovornost sa sebe. Za skupštinske odluke na koje se oni pozivaju Ministarstvo kulture je saopštilo da nisu zakonske, a ja kao direktorka, ne mogu da kršim zakon. Kad budu donijeli sudsku odluku, ja ću tek onda predati dužnost” izričita je u namjeri Radmila Ćapin.
Obavještenje o dolasku komisije nije dobila, već je za dolazak saznala, kako kaže, “na pjaci”. Isto tako, rješenje o radu komisije takođe joj nije proslijeđeno, a tvrdi da to posjeduju samo tri člana komisije.
Prema njenim riječima, članica komisije Jelena Poledica dozvolila je jedino da se to rješenje skenira, u kojem se navodi da je zadatak komisije da obavi primopredaju dužnosti i uvede novog izvršnog direktora saglasno odluci Skupštine u JU Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković.
Ćapinka ističe i kako su svi u ovoj ustanovi diskriminisani i povrijeđeni činjenicom da novo rukovodstvo nema neophodno obrazovanje za tu funkciju, samim tim ni diplomu.
“Došli su sa gđom Tatalović bez ikakvog papira i dokaza da ona ima fakultet. Opština se oglušila na moj zahtjev na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, da mi dostavi kopiju njene diplome, oglušili su se o rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka da mi donesu to rješenje, tako da sada moram dalje da insistiram na tome da svi imamo pravo da vidimo da li gđa Tatalović ima diplomu Fakulteta”, kaže Ćapinka.
Za predsjednika komisije koja je trebalo da obavi današnju dužnost, izabran je načelnik Sekretarijata za društvene djelatnosti, Vladimir Žutković, dok su članovi bili načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić i direktorica Direkcije za imovinu Jelena Poledica.
Pored njih, u komisiji su prema riječima Ćapinke, bili i opštinski vozač kao i mašin bravar koji je trebalo da zamijeni brave na vratima, do čega se ipak na kraju odustalo.
NATAŠA TATALOVIĆ: NEĆE RADMILA ĆAPIN ODLUČIVATI ŠTA JE MOJA DUŽNOST
Novoizabrana v.d. direktorka JU Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković, Nataša Tatalović, potvrdila nam je da primopredaja dužnosti nije obavljena, ali da njen status i dalje ostaje isti jer je ona odlukom Skupštine izabrana za novu v.d. direktoricu.
“Nismo obavili primopredaju, ali i dalje vučemo poteze koji će dovesti do toga da se sve odradi na zakonit način. Hvala Bogu, neće gđa Ćapin određivati šta je čiji status, tako da je to, da ne kažem, smiješno”.
Tatalovićka se osvrnula i na stanje koje je komisija zatekla u ovim ustanovama, nazvavši ga sve skupa “tužnim i žalosnim”, jer već godinama, prema njenim riječima, nema nikakvog popisa inventara i imovine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code