Početna Ekonomija Nije uspjela prva javna prodaja Club hotela Riviera u Njivicama, ali zainteresovanih...

Nije uspjela prva javna prodaja Club hotela Riviera u Njivicama, ali zainteresovanih dosta

6

Bez kupaca, u prisustvu dvojice advokata, hipotekarnog povjerioca Heta Asset Resolution, kao i izraelske kompanije koja je dužnik, odžano je prvo nesupsjelo nadmetanje za prodaju hotela Riviera u Njivicama.

U kancelariji javne izvršiteljke Jaminke Bajović u Herceg Novom, tom činu prve prodaje  objekata kompleksa, procijenjenih  na 7,95 miliona eura, prisustvovao je samo jedan od zaintersovanih kupaca, iz Južne Afrike. Međutim, ni on nije u zakonskom roku, 24 h sata prije licitacije, uplatio 10 odsto procjenjene imovine Rivijere, kao jemstvo.

– Zakazaćemo drugu javnu prodaju, u skladu sa Zakonom, ne kraće od 15 i ne duže od 30 dana. Bilo je dosta , zaintersovanih, firmi iz Hrvastke i Crne Gore, uglavnom, ali niko dovoljno ozbiljan – kaže nam javna izvrtšiteljka, Jasminka Bajović.

Vrlo je izvjesno da su potencijalni kupci i dobro obavješteni i čekaju drugu povoljniju prodaju hotela Riviera, za što će početna cijena biti 50 odsto sadašnje procijenje vrijednosti.

– Nadmetanje će teći u zavisnosti od prijedloga povjerioca. Pretpostavljamo da će biti  50 odsto i više, odnosno licitacija, pa ko da više, taj će dobiti nepokretnost. Naglašavam da zermljište nije na prodaju, već na koriščenje  onog ko kupi objekte. U slučaju da ne uspije druga prodaja, onda  se zakazuje treća, ili naredne,  koje startuju od visine duga Riviere, u ovom slučaju od 11,67 miliona eura – kazala je za Radio Jadran, javna izvšiteljka Bajović.

Zanimljivo je da je na licitaciju došao i jedan zaintersovani kupac, koji vuče korjene sa ovih prostora i kako nam je u neformalnom razgovoru kazao, želi da kupi Rivijeru, „jer ovaj grad treba da oživi, dobije par dobrih hotela i da se turizam razvija“:

– Treba ljudi da se vrate u Herceg Novi, zato što je to bio najljepši grad na primorju – kazao nam je  Đorđe Mihaljević, vlasnik kompanije za trgovinu zlatom iz Južnoafričke Republike.

Inače, radnici Rivijere, njih devetoro, neće biti namireni iz sredstava od prodaje hotela. Njih je izraelska kompanija  JT investments, odnosno vlasnik Richard Portugais,  ostavio na cjedilu u martu ove godine, dugujući im plate od januara  i doprinose od septembra prošle godine. Njihov advokat Petar Zloković, kazao nam je da je pokrenut sudski postupak u Osnovnom sudu u Herceg Novom. Angažovan je vještak finansijske struke koji utvrđuje dugovanja radnicima, pa još nije poznato o kojoj je sumi riječ.

– Svaki budući vlasnik je pravni sljedbenik prethodnog i preuzima njegove obaveze. Dužan je da ispoštuje sudsku odluku“ – kazao nam je Zloković nadajući se  da će ona biti u korist radnika. Prvo ročište po tužbi radnika prema poslodavcu zakazano je za sjutra.

6 Komentari

  1. Prilikom ptrodaje hotela Rivjera treba staviti klauzulu-teret prava sluzbenog prilaza obali-plazama gradjana,a koje je vjekovima steceno.Kod predhodnog vlasnika smo dozivljavali velika ponizenja i sikaniranja.Ovo. nije usamljen slucaj jer svi koji imaju objekte blizu plaza se slicno ponasaju.Molim radio JADRAN da kroz svoje emisje koje imaju slicnu problematiku satavi javnosti do znanja.

    1
    1
  2. a prodajte to za male pare i ugledajte se na Tamaris… Rivijera i Njivice bi dobili jedan savremeni parking kao Igalo,i to bi bio jedan od ljepsih parking prostora u HN…

    37
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code