Početna Društvo Nije zaustavljen projekat spajanja Herceg Novog na regionalni vodovod

Nije zaustavljen projekat spajanja Herceg Novog na regionalni vodovod

5

Resorni ministri u Vladi Crne gore dali su podršku Regionalnom vodovodu kako bi bio riješen spor sa austrijskom kompanijom “Strabag” i bili nastavljeni razvojni projekti, između ostalog, i spajanje Herceg Novog na regionalni vodovod. To je izjavio diirektor ovoj javnog preduzeća, Goran Jevrić, na sastanku sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj u Baru.

On je imao sastanke sa ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem i ministrom finansija Darkom Radunovićem sa saradnicima, koji su, kako je rekao, dali apsolutnu i odlučujuću podršku za rješavanje poslovnog izazova koji Regionalni vodovod ima sa austrijskom kompanijom „Strabag“:

– Ni ovi izazovi nisu zaustavili stremljenja da realizujemo razvojne projekte i mnogo sam ohrabren stavovima ministra Radulovića i Radunovića, koji su iskazali tako važnu podršku Regionalnom vodovodu uz to dodatno insistirajući da, u saradnji sa EBRD, kreiramo model finansiranja razvojnih projekata kao što su: spajanje opštine Herceg Novi na Regionalni vodovod, početak građenja 2. faze sistema od Budve do Tivta i rješavanje problema u Dobrim Vodama. Od realizacije navedenih projekata najviše benefita će imati upravo građani Herceg Novog i Bara, pa podrška resornih ministara realizaciji ovih projekata kroz saradnju sa EBRD predstavlja  značajan korak ka postizanju održivog rješenja višegodišnjeg izazova sa kojim se suočavala opština Bar i Herceg Novi – kazao je Jevrić.

Dobra Voda dobija vodu

Delegacije Evropske banke za rekonstrukciju i Regionalnog vodovoda obišli su barsko naselje Dobra Voda, koje je jedno od najvećih bezvodnih područja u Crnoj Gori. Razgovarali su sa predstavnicima turističke privrede koji su iskazali potrebu da se nakon više decenija riješi snabdijevanje vodom u ovom dijelu opštine.

Iz Regionalnog vodovoda je saopšteno da je delegaciju Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) predvodila Lin O’Grejdi koja je sa predstvnicima te kompanije sastala i sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem

Uz iskazano zadovoljstvo što sa sigurnošću može potvrditi rješavanje jednog od najznačajnijih pitanja stanovnika naselja Dobra Voda, Raičević je kazao da je ovo ujedno i nastavak uspješne saradnje sa Regionalnim vodovodom. Ona je krajem avgusta ove godine, ponovo pokrenuta najavom značajnih zajedničkih projekata.

Tada je imenovana Radna grupa, koja veoma uspješno sprovodi zadatke, kazao je predsjednik Opštine Bar, uvjeren da će se hitne mjere u vodosnabdijevanju, predviđene Programom, veoma brzo realizovati.

– Projekat vodosnabdijevanja naselja Dobra Voda veliki je izazov za Regionalni vodovod, ali i obaveza Opštine Bar i preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, da zajednički riješe problem sa kojim se naši građani susreću već duži niz godina – naglasio je Raičević, obradovan i zahvalan  što su i predstavnici EBRD prepoznali misiju lokalne samouprave, a to je ubrzani razvoj grada kao turističke destinacije.

Raičević je, između ostalog, istakao da Regionalni vodovod ima i znanja i potencijala da, zajedno sa Opštinom Bar i preduzećem „Vodovod i kanalizacija“, a uz finansijsku i svu drugu neophodnu pomoć EBRD, realizuje jedan ovako značajan projekat i iskazao spremnost da, i u narednom periodu, sa EBRD sarađuje u pravcu sprovođenja zajedničkih projekata na obostrano zadovoljstvo.

Lin O’Grejdi koja je predstavljala delegaciju EBRD-a ocijenila je uspješnim odnos između EBRD i Regionalnog vodovoda, koji seže deceniju unazad i kazala da je tim EBRD u potpunosti posvećen realizaciji projekata koji je Regionalni vodovod koncipirao, a koji su veoma važni za razvoj Crnogorskog primorja.

Zato je i veoma značajna realizacija projekta spajanja Herceg Novog na RVS. Podsjetila je i da Banka sarađuje sa Vladom na projektu izgradnje Bulevara od Budve do Tivta, što sasvim prirodno otvara put ka realizaciji projekta na postavljanju drugog cjevovoda regionalnog vodovoda duž trase bulevara. Time će se kapacitet regionalnog vodovodnog sistema proširiti i na taj način obezbijediti dodatne količine vode koje će pratiti razvojne potrebe područja.

5 Komentari

  1. Tada bi voda bila mnogo skuplja iz RVS sistema ‘a pili bi samo flasiranu vodu ‘jer ta voda je samo tzv.tehnicka a ovu koja dolazi preko Plata’pijemo

    3
    2
  2. Regionalni vodovod ima toliko znanja i potencijala da su izgubili dvanaest miliona eura . a Herceg Novi nije priključen na isti je r pare odoše na plaćanje izvođaču koji u roku i kako valja nijeispunio ugovorene radove 1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code