NIJESU OMILJENI, ALI STATISTIKA O RADU KOMUNALNE POLICIJE DOBRA

NIJESU OMILJENI, ALI STATISTIKA O RADU KOMUNALNE POLICIJE DOBRA

182
0
Podijeli

Od 1. juna do danas Komunalna policija Herceg Novog obavila je 1.169 inspekcijskih pregleda, iz oblasti komunalnog reda 794, a iz oblasti saobraćaja 375.

Izdato je i 189 prekršajnih naloga od toga, 3 iz oblasti kontrole prevoza, 6 iz oblasti zabrane izvođenja građevinskih radova, koliko i za vanpijačnu prodaju, a ostale su se odnosile na nepropisno parkiranje.
Kol centru komunalne policije je u junu pristiglo 256 inicijativa građana za postupanje, a u julu 324 inicijative.
U ovom periodu bilo je i 36 administrativnih izvršenja rješenja- uklanjanja objekata pomoću izvršne službe. U 7 slučajeva komunalna policija je prinudno oduzela robu uličnim prodavcima.
Posao komunalnoj inspekciji olakšava to što najveći broj onih koji obavljaju razne uslužne djelatnosti u sezoni ima sve neophodne papire. Sekretarijat za ekonomski razvoj i privredu do sada je izdao 268 rješenja za obavljanje djelatnosti i Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju izdao je 93 rješenja o lokaciji.
Po nalogu komunalne policije u junu i julu je sa ulica uklonjeno i smješteno u azil za pse na Dizdarici 46 pasa, koji nisu bili pod nadzorom svojih vlasnika. Sa javnim preduzećima je dogovoreno da se pojača i kontrola onih koji izvode svoje pse na javne površine bez povodca i zaštitne korpe na njušci. Protiv neodgovornih vlasnika biće pokrenuti prekršajni postupci.
Komunalna policija je zajedno sa pomorskom jedinicom policije počela pojačani nadzor oglašavanja i reklamiranja pomoću audio uređaja na plovilima.
Kol centar Komunalne policije radi svakog dana od 8 do 24 časa, a planira se produženje rada ove službe do 3 sata poslije ponoći. Ekipe komunalne policije su na terenu od 7 časova ujutro do 3 poslije ponoći.
U planu je da se i njihov rad produži do 4 sata ujutro. Na terenu je 17 službenika koji rade u tri smjene. Dio njih je zadužen za komunalni red, a dio za održavanje reda u oblasti saobraćaja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code