Početna Ekonomija Niko neće da kupi „Boriće“, „Dubravu“, „Galeb“ i zemljište Vektra Boke u...

Niko neće da kupi „Boriće“, „Dubravu“, „Galeb“ i zemljište Vektra Boke u Njivicama

17

Na posljednjem oglasu za prodaju dijela imovine, koji je Odbor direktora Vektra Boke raspisao 8. marta, nije bilo zainteresovanih kupaca, a vrijednost ponuđene imovine bila je procijenjena na 8,1 milion eura. To je Radiju Jadran potvrdio predsjednik Borda direktora Vektra Boke, Milić Popović:

„Niko se još javio nije, iako je ovo bio peti ili šesti put da ponavljamo oglas. Vidjećemo šta dalje. Odbor direktora će  o tome odlučiti. Vidjećemo kakvu strategiju ćemo dalje imati“, kazao je kratko Popović.

Podsjetićemo, na prodaju je bio ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Kupca čeka i motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada kvadrata, kao i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Od ranije ponuđene imovine Vektra Boke, nove vlasnike dobila su samo dva poslovna prostora u centru grada, preko puta Parka Boka i Autobuska stanica.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci . Apelacioni sud  prihvatio je Plan reorganizacije Vektar Boke AD 21. februara prošle godine.

17 Komentari

 1. Sta god da su prodali, vise nam nije bilo dozvoljeno ni da pridjemo. Nekad smo mogli koristiti plazu -Obala- u Igalu, a otkako su otvorili -Palmon Bay- vise tamo ne mozemo ni krociti. Tu smo se nekad igrali kao djeca. Tuzno je to.

  4
  2
 2. Borici su zanimljivi ali skupi i ne stavljaju koliko zemljist ide uz motel. Moraju malo ljepse to da oglase. Dubrava, sta se tamo prodaje osim lokacije koja zahtjeva veliko ulaganje.

  18
  2
  • Ugrabi ti one ljepote, kad je plijen. U takvom su stanju da treba koju paru dodat uz njih da ih ko uzme, jer ih treba prvo srušiti, pa odnijeti planinu šuta negdje, pa tek onda graditi.

   7
   2
 3. Kod pametnih kupio za bagtelu,a sad hoce milione.Ovako treba novljanima kad su k….. pameti.
  Na odgovornost pozvati i zatvoriti one koji su za 300.000 prodali milionske vrijednosti.
  I prodavac i kupac jednako odgovaraju.P:rodajte nesto u Evropi za bagatelu i kupite,a znate da vrijedi veliki novacjednako modgovaraju,jer se radi o pljac ki drzave.

  18
  3
 4. Dubravu I Borice bi trebalo da daju za minimalnu cijenu.Zbog devastacije renoviranje ce dosta kostati.Sadasnja cijena je kao da su objekti useljivi sto je daleko od stanja.

  24
  2
 5. Zali Boze ovog objekta Galeb! Da ima neko da napravi mali trzni centar, restoran sa radnjama u prizemlju, bio bi to jedan novi,lijepi sadrzaj u HN. Ovako je ruglo u centru Igala…

  25
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code