Početna Izdvojeno Individualni treninzi počinju 6. maja, takmičenja 1. juna

Individualni treninzi počinju 6. maja, takmičenja 1. juna

0

Crnogorski sportisti od srijede ponovo će početi sa treninzima, u kontrolisanim i posebnim uslovima, u zatvorenim i otvorenim sportskim objektima, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović. Sportske aktivnosti će se odvijati u tri faze:

“Prva faza omogućuje sportskim klubovima trening u sportskim objektima otvorenog i zatvorenog tipa, ali samo individualnog, bez kontakta i duela. Individualni treninzi će se izvoditi samo uz rigorozne mjere kada je higijena u pitanju”, rekao je Janović na konferenciji za novinare.

Druga faza, koja bi praktično omogućavala treninge u kolektivnim sportovima, sa duelima i kontaktom, počeće 18. maja.

“Posljednja, treća faza počeće 1. juna i ona podrazumijeva nastavak takmičenja za sportske klubove, ali bez priustva gledalaca”, rekao je Janović.

Kako je kazao, sve faze važiće samo ako epidemiološka slika bude na zadovoljavajućem nivou. Odgovornost je na sportistima, njihovom stručnom štabu, sportskim radnicima, rukovodstvima klubova i saveza, ali i menadžmentu sportskih objekata da sve mjere sprovedu u skladu sa upustvima.

“Važno je da u jednom trenutku na terenu ne može biti više od osam do deset sportista. Sa trenerima maksimalno 12. Preporuka je da najmanje pola sata bude vremenski interval između treninga dvije grupe sportista”, rekao je Janović.

Sva sportska takmičenja u Crnoj Gori zaustavljena su 11. marta, a nekoliko dana kasnije prekinuti su i treninzi.

Rukometni i Odbojkaški savez u međuvremenu objavili su trajni prekid nacionalnih šampionata.

“Odluka je isključivo na savezima. Moja sugestija je da i u onim savezima, koji su donijeli odluku o prekidu šampionata, da razmotre da li postoji mogućnost da se nastavi takmičenje”, kazao je Janović.

Inače, osnovni princip od srijede treba da bude: Uđi – treniraj – izađi, dođite sporemni za fizičku aktivnost, skratite vrijeme boravka u zajedničkim prostorijama, čekaonicama i slično i što manje vremena provoditi u zajedničkom prostoru, poručio je Janović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code