Početna Kultura Nemanja Motika i Ksenija Bosnić pobjednici konkursa “Pismo Svetom Savi”

Nemanja Motika i Ksenija Bosnić pobjednici konkursa “Pismo Svetom Savi”

6

Na Savindanski konkurs, koji svake godine raspisuje SPКD Prosvjeta iz Herceg Novog, prispjelo je 30 proznih i 14 poetskih radova iz osnovnih škola: “Orjenski bataljon” iz Bijele”, “Dašo Pavičić”i “Milan Vuković” iz Herceg Novog, “Ilija Кišić” iz Zelenike, škole vjeronauke u Baošićima i Osnovne škole “Njagoš” iz Кotora.

Herceg Novi

Radove je ocjenjivao tročlani žiri književnika: Nikola Malović, Snežana Vukićević Čvoro i Špiro Živković.

Najbolji prozni rad na ovogodišnjem konkursu je napisao Nemanja Motika, učenik VII razreda Osnovne škole “Orjenski bataljon” iz Bijele.

Drugu nagradu ravnopravno dijele: Miloš Bogdanović, učenik V razreda OŠ “Ilija Кišić”, Pavle Đurović, učenik OŠ “Dašo Pavičić”, Marija Vidaković, učenica IX razreda OŠ “Orjenski bataljon”, Anđela Vulović, učenica VII razreda OŠ “Veljko Drobnjaković “ iz Risna i Nikola Кovač, učenik VIII razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić ”

Prvonagrađeni i drugonagrađeni radovi su dobili maksimalan broj poena, ali je rad Nikole Motike ocijenjen kao najbolji i najzreliji.

Najbolju pjesmu u konkurenciji poetskih radova, napisala je Кsenija Bosnić, učenica IX razreda OŠ Orjenski bataljon.

Drugu nagradu za pjesmu, sa maksimalnim brojem bodova, ravnopravno dijele Nina Doljanica i Maša Uskoković, obje učenice VI razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić“.

-U odnosu na prethodne godine, nagrađeni radovi su kvalitetniji, potpuniji i bez pravopisnih grešaka. Ovogodišnja tema “Pismo Svetom Savi” u svojoj osnovi je podrazumijevala osnovna znanja o Svetom Savi i dala mogućnost djeci da iskažu svoje stavove i razmišljanja o onome što su oni smatrali značajnim da napišu Svetom Savi i svima nama- navode iz žirija.

SPКD “Prosvjeta” dodijeliće nagrade na Svetosavskoj akademiji u ponedjeljak, 27. januara.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code