Početna Politika Nikša Grgurević odgovara PZP-u: Vlast je kriva, ali koja?

Nikša Grgurević odgovara PZP-u: Vlast je kriva, ali koja?

11

Niksa Grgurevic 2Reagujući na saopštenje Pokreta za promjene oko kašnjenja reonstrukcije Šetališta Pet Danica, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Nikša Grgurević odbija da je za to kriva aktuelna vlast.
– Od kada sam na čelu Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog trudio sam se da se držim podalje od dnevno političkih nadgornjavanja, koja su odvela ovu opštinu u stanje koje je toliko loše da je potrebno mnogo vremena i energije da se vrati stari sjaj, po kome je Herceg Novi bio prepoznatljiv. Jučerašnje saopštenje vaše partije pod naslovom „Vlast kriva za prekoračeni rok rekonstrukcije Šetališta” me je zainteresovalo, jer sam pomislio konačno je neko odlučio da prizna istinu i pokaje se za propuste u svom radu. Da, Vaša konstatacija je potpuno tačna, samo ste u naslovu, ispred riječi vlast, zaboravili riječ „bivša“. Radi se o vlasti koju ste činili Vi i Vaši partijski drugovi, a loše rezultate vaše decenijske vladavine treba da ispravljaju generacije koje dolaze – navodi Grgurević.
On dodaje da je licemjerno da su se baš iz PZP-a drznuli da kritikuju Agenciju kako nije u stanju da na vrijeme završi započete radove na rekonstrukciji šetališta.
– Istina je da postoje kašnjenja, razlozi su jasni, a to su propusti prilikom izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju šetalista bez prethodno sprovedenih procedura koje uslovljavaju potpisivanje dozvole i to: bez prethodnih geomehaničkih ispitivanja terena i elaborata o protivpožarnoj zaštiti.
Osim toga, izvršena je izmjena projektnog zadatka, nijesu postojale adekvatne geodetske podloge, bilo je mnogo primjedbi na pojedine segmente projekta, i kao vrhunac pravnog nonsensa urađena je dopuna urbanističko tehničkih uslova. Ukoliko ste zaboravili podsjetiću Vas dostupnom dokumentacijom koju posjedujem i mogu Vam dati na uvid istu, prepoznaćete lako potpisnika većine navedenih dokumenata, sebe samog kad ste bili na čelu Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju – odpisuje PZP-u i njegovom lideru Milovanu Badždaru, direktor Agencije Grgurević.
Kako dalje navodi, jedino kome duguje objašnjenje kao direktor Agencije za kašnjenje radova na rekonstrukciji šetališta su građani Herceg Novog, “uz obećanje da će greške, koje su im iz PZP-a sa pojedinim svojim saradnicima ostavili ispraviti, riješiti u najkraćem roku u nametnutim i naslijeđenim okolnostima.
– Obraćam se običnim ljudima, našim sugrađanima, koje ste već odavno baveći se politikom zaboravili, zaslijepljeni lažnom percepcijom stvarnosti, jer ne primjećujete u kakvo ste stanje grad doveli, i još manje ste primjećivali kad vam je to bio posao. Agencija će i dalje djelovati kao profesionalna organizacija koja radi isključivo po zakonu i pravilima struke snoseći odgovornost za svoje postupke isključivo građanima bez dnevno političkih uticaja kojima želite da prikupite jeftine poene – poručuje direktor Agencije mr Nikša Grgurević.

11 Komentari

  1. Sve i da je kriv neko prije vas,sta ste cekali ,sto ne ispraviste,nego se zabavljate smjenjujuci se.Ti si treci u agenciju za izgradnju,cini mi se,a valjda ce brzo sledeci.

  2. Odakle je ovaj lik stigao i koliko on poznaje Novi da bi sjedao na tako vaznom mjestu?Od lokalne liste smo dobili sve kadrove sa strane,a navodno se bore za lokalpatriotizam.

  3. O čemu ovaj priča, Bazdar je bio 2 godine u Opštini,a ne deceniju.Nije ni čudo što ovo ne znaš s obzirom da nisi živio u Novi,ali imaš hrabrosti da nekog otkriviš.

  4. Niksa svaka cast na saopstenju, koje je iznad svega profesionalno, civilizovano i utemeljeno na cinjenicama. Nazalost mi gradjani nismo naviknuti na takvu vrstu komunikacije i saopstenja odgovornih pojedinaca koji obavljaju bilo kakvu vrstu poslova u javnom interesu. Gospoda iz prethodne vlasti ako mogu uz duzno postovanje, da nas postede svojih stavova, misljenja i lazne brige. Koliko i kako su radili vidimo i sami.

  5. Bazar je pokrivao zatečene nezakonitosti i tako i sam postao žrtva.Medjutim to je njegov izbor i toga se i danas drži pa prema tome više nije žrtva već saučesnik.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code