NIŠTA ZVANIČNO OD DOLASKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA NA OTVARANJE “PRAZNIKA MIMOZE”

NIŠTA ZVANIČNO OD DOLASKA ĐORĐA BALAŠEVIĆA NA OTVARANJE “PRAZNIKA MIMOZE”

161
0
Podijeli

Da bi Panonski mornar Đorđe Balašević mogao 31. januara otvoriti ovogodišnji „Praznik Mimoze” poodavno se šuška, a to je najavio i predsjednik Herceg Novog, Dejan Mandić. Međutim, zvanične potvrde Balaševića i njegovih najbližih saradnika još nema.

– Zaista imamo veliki broj poziva iz Crne Gore i zimi ljeti, pa i iz Herceg Novog, za gostovanja Đorđa Balaševića, ali konkretnih dogovora za dolazak na „Mimozu” još nije bilo. Svakako da je „Mimoza” brend Crne Gore, Herceg Novog i regiona i drago nam je da je taj brend povjeren Balaševiću, ali za sada ne mogu njegov dolazak ni potvrditi niti demantovati – rekao je za Radio Jadran, Balaševićev pr, Zdravko Vulin.
Program Praznika Mimoze iako najavljivan kao skoro definisan i utanačen još nije predstavljen javnosti, mada je obećeno da će biti ranije promovisan kako bi se konačno uključla i hercegnovska turistička privreda s ponudom aranžmana.
Zašto je tako i zašto se ne zna šta je planirano za mjesec Mimoze, moguće je samo jedan razlog, saznajemo nezvanično. Kompanija Azmont koja je sa opštinom Herceg Novi potpisala predugovor o finansiranju ovog praznika insistira na osnivanju javne ustanove koja bi se pobrinula za organizaciju odgovornije od dosadašnje Direkcije Mimoze. S obzirom da to zbog pravnih procedura nije moguće uraditi ove godine, lako je moguće da upravo to koči konkretizaciju ugovora oko festivala sa Azmontom.
Memorandum o saradnji je potpisan još 25. jula ove godine, kada su obje strane izrazile očekivanje da će Praznik Mimoze biti podignut na viši nivo te da će biti uloženo mnogo više sredstava nego proteklih godina.
Predsjednik Mandić je bez obzira na sve kazao da ne očekuje problem u konačnoj realizaciji dogovra sa investitorom u Kumboru, ali je danas i priznao da je možda sa najavom dolaska Balaševića preuranio.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code