Početna Kultura “NJEGOŠ ZA DJECU – KAKO RASTU VELIKI LJUDI” U KOTORU I NOVOM

“NJEGOŠ ZA DJECU – KAKO RASTU VELIKI LJUDI” U KOTORU I NOVOM

0

Predstava-Njegos-za-djecuPredstava “Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi” reditelja Petra Pejakovića, u produkciji ovogodišnjeg Kotor Art-a i festivala pozorišta za djecu, nakon festivalske, ambijentalne premijere večeras je najavljena za 18 h na sceni Centra za kulturu u Kotoru, a u Herceg Novom u ponedjeljak, 11. novembra u 10 h i 12.30 h, u Dvorani Park.

– Bavili smo se Njegoševim djetinjstvom i odrastanjem i tragali smo za odgovorom kako u jednoj maloj sredini mogu da odrastu veliki ljudi, šta je to potrebno da neko postane značajn i dobije svjetsku slavu – kaže nam reditelj Pejaković.
Predstava je ustvari autorsko djelo redatelja Pejakovića, sa glumcima Slavišom Grubišem i Mišom Obradovićem. Oni koristeći se sačuvanim materijalima i anegdotama o Njegoševom odrastanju i metodom govornih i fizičkih improvizacija, ukazuju na značaj djetinjstva i načina odrastanja na ono što zreli ljudi postaju.
Scenografiju potpisuju Igor Moškov i Tamara Branković, kostimografiju Zorana Mia Radović, a organizaciju Marija Backović.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code