„NJEGOŠ VATRE“ NA KOTOR ARTU

„NJEGOŠ VATRE“ NA KOTOR ARTU

183
0
Podijeli

U okviru ovogodišnjeg Kotor Arta, večeras i sjutra u starom kotorskom zatvoru biće odigrana predstava “Njegoš, vatre”, autorski projekat Radmile Vojvodić i Paola Mađelija, u produkciji Međunarodnog festivala Kotor Art i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Ovim izvođenjem biće obilježena peta sezona najdugotrajnije predstave Kotor Arta.
Reditelj i umjetnički direktor ovog festivala Paolo Mađeli napomenuo je na press konferenciji da „Njegoš, vatre” iz mnogih razloga nikada ne može i neće zaboraviti.
– Od prvog susreta sa tekstom i zatim prvog putovanja u Crnu Goru, do ove predstave, prošao je cijeli moj život, tako da ona za mene znači jedno životno putovanje, unutra je upakovan čitav moj, ne samo umjetnički, nego životni put – istakao je Mađeli.
Uloge tumače Srđan Grahovac, Karmen Bardak, Goran Slavić, Ana Vučković, Sanja Vujisić, Jovan Krivokapić, Emir Ćatović, Petar Novaković, Julija Milačić, Bojana Malinovska, Gordana Mićunović, Miloš Pejović, Aleksandar Radulović i djevojčice Antonina i Tijana Lešenko.
Tim predstave još čine producent Slobodan Božović, kompozitor Ljupčo Konstantinov, Ivan Marušić Klif kao autor video arta, Danijela Radovanović koja je saradnik na režiji i organizator Đorđije Radoičić.
Predstava je premijerno izvedena u avgustu 2010. godine na istom mjestu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code