„NJEGOŠ ZA DJECU“ NA KOTOR ARTU

„NJEGOŠ ZA DJECU“ NA KOTOR ARTU

172
0
Podijeli

Predstava koja je izvedena premijerno na prošlogodišnjem KotorArtu, ”NJEGOŠ ZA DJECU” bio je jedan od najizvođenijih pozorišnih komada u Crnoj Gori.

Na ovogodišnjem KotorArtu do 1. avgusta biće izvedene tri predstave „Njegoš za djecu”, u 21 čas na Pjaci od kina. Riječ je o kolektivnom autorskom projektu tog reditelja i glumaca Slaviše Grubiše i Miša Obradovića.
Koristeći sačuvane materijale i anegdote o Njegoševom odrastanju, oni metodom govornih i fizičkih improvizacija, propituju značaj djetinjstva i načina odrastanja za ono što zreli ljudi postaju.
Okosnicu projekta, shodno Njegoševom jubileju, koji je činio tematsku nit prošlogodišnjih pozorišnih projekata Kotor art-a, predstavlja izmaštano i nadograđeno Njegoševo djetinjstvo na osnovu krajnje šturih arhivskih materijala.
Kroz bavljenje njime, predstava nenametljivo promoviše plemenitu ideju da do bivanja velikim čovjekom, uz podršku okoline, može dovesti jedino snažna unutrašnja potreba i neprekidno činjenje, odnosno preuzimanje vlastite sudbine i snova u svoje ruke.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code