NJEGOŠEVA PROHODNA, OSTAJU KOMENTARI

NJEGOŠEVA PROHODNA, OSTAJU KOMENTARI

136
0
Podijeli

Iako još nije postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija, nisu iscrtani ni pješački prelazi, niti postavljena javna rasvjeta, konačno rekonstruisana glavna gradska saobraćajnica u Herceg Novom, Njegoševa ulica, puštena je u saobraćaj.

Od sjutra je najavljena i normalizacija gradskog autobuskog prevoza.
Najavljena kao projekat koji je trebalo da bude gotov za nešto više od mjesec, rekonstrukcija Njegoševe “otegla” se na skoro tri. “Opravdanja” su uglavnom tražena u lošem vremenu, ali i prekidima zbog praznika, kao i potpunom nedostatku dokumentacije i katastra podzemnih instalacija.
Realizacija godinama najavljivane zamašne investicije od 400 hiljada eura dala bi se “istrpiti” tih mjesec ipo. Jer, pripremili su se bili Novljani na dvosmjerno saobraćanje, nedostatak parkinga, na “živo” gradilište pred ulaznim vratima. I vlasnici maloprodajnih objekata od Tople do zgrade Opštine, “pomirili” su se sa prepolovljenim dnevnim pazarima.
No, problemi tokom rekonstrukcije, ponajviše nekoliko puta “probijan” rok za završetak “burgijanja” povećavao je nezadovoljstvo građana Novog. Žalbe Call centru Komunalne policije i medijima su se “gomilale”.

Picerija i restoran

BIJELIĆ: “BILO PRITUŽBI, ALI…”

Načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić kazao je našem radiju da je rekonstrukcijom centar grada bio “paralisan”, da je pritužbi građana bilo, ali i najviše interesovanja kada će stari režim saobraćanja stupiti na snagu. On je takođe podsjetio i da je većina vlasnika dvotočkaša bez obzira na radove, koristila ulicu nesmetano.
“Kad je riječ o saobraćanju, sve je ipak mnogo bolje funkcionisalo, u odnosu na naša predviđanja i zagušenja na koja smo računali”.
U pritužbama građana često se čulo da su službenici Komunalne policije “neažurni” na terenu, da ne postavljaju adekvatno saobraćajnu signalizaciju kao i da je loša kontrola “semafora”, postavljenih duž rivijere i kanala u kojima se polažu kolektorske cijevi.
O (ne)radu Komunalne policije bilo je riječi i na posljednjem 16.-om redovnom skupštinskom zasijedanju. Novski odbornici i nisu se pretjerano bavili aktivnostima ove službe, ali, za čudo, najjači u kritikama bio je odbornik SNP-a, Božo Ukropina. Preporučio je da bi u ovoj službi trebalo ostaviti “samo ime i uniforme”, a sve ostalo mijenjati.
Bijelić nije želio da na to daje neki komentar, podsjećajući da je sve rekao na Skupštini u uvodnom izlaganju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code