NJEGOŠEVOM SAMO PJEŠACI – OPET ASFALTIRANJE

NJEGOŠEVOM SAMO PJEŠACI – OPET ASFALTIRANJE

163
0
Podijeli

Završni radovi rekonstrukcije glavne saobraćajnice u Herceg Novom, što podrazumjeva i posljednje nanošenje asfalta na bočne ulice počeli su juče, nastavljeni danas na samoj ulici, pa je Njegoševa ponovo zatvorena za saobraćaj.

Pješacima je otežan prolazak zbog mašina i prašine.
Planirano je da oko 80% radova bude završeno tokom dana, a ostatak ujutru – kazao nam je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Slobodan Popović, ističući da su to informacije izvođača radova sa terena.
Ovo je završnica obimne obnove ulice, koja je bila prijeko potrebna, ali niko, a najmanje građani nisu očekivali da će ovoliko i trajati, pogotovo što je na početku sanacije 19. novembra prošle godine najavljeno da će biti završena za 35 radnih dana.
Ipak, izvođač se susuretao na terenu sa brojnim preprekama, od nisko postavljenih vodvodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, do vremenskih neprilika, prekida radova zbog praznika.
Posljednje usporavanje došlo je nakon kvara na vodovodnoj mreži u ovom dijelu puta, što je moralo biti otklonjeno.
Uslijedilo je i izvinjenje građanima i to javno iz Agencije za izgradnju Herceg Novog, što je dočekano sa odobravanjem, ali nije prestalo negodovanje zbog prolongiranja roka.
Dužina rekonstruisane ulice je 530 metara, a podrazumjevala je postavljanje trotoara, uređenje parkinga, postavljanje javne rasvjete i kanala za odvođenje atmosferskih voda. U ovu značajnu investiciju za grad po projektu još iz 2009 godine, uloženo je ukupno sa sredstvima za javnu rasvjetu 400.000 eura iz budžeta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code