Nježno, blistavo i veselo slikarstvo Ljudmile Riskine

Nježno, blistavo i veselo slikarstvo Ljudmile Riskine

1
Podijeli

Izložbom akvarela pod nazivom “Ljepote Boke Kotorske”, u Pomirdbenoj dvorani na otoku Gospe od Škrpjela, publici se predstavila slikarka, Ljudmila Riskina iz Moskve. Njenu izložbe čine 23 rada u akvarelu / tehnici, a la prima, nastala tokom prošle i ove godine.

– Na slikama su prikazane ljepote Boke Kotorske koje zadive svakoga ko se sa njima makar jednom sretne, ali samo umjetnici imaju dar od Boga da tu ljepotu zabilježe kičicom, riječju, notom. Ljudmila Riskina je to prenijela na ova 23 platna tehnikom kojom slika od 2012. godine i učestvuje na međunarodnim izložbama u Rusiji i Crnoj Gori, gdje je osvojila niz nagrada i priznanja. Njeni radovi nalaze se u mnogim kolekcijama u Rusiji, Crnoj Gori, Indiji, Španiji, Italiji i SAD – kazao je otvarajući postavku potpredsjednik Opštine Kotor, Branko Nedović.

Picerija i restoran

Galatea Gallery je ovu umjetnicu uključila u svoj program decenijske saradnje sa Župnim uredom u Perastu, pa je ovo već deveta izložba koju zajedno organizuju sa Biskupskim Ordinarijatom Kotor – Župnim uredom u Perastu. To je postala i tradicija pred Veliku Gospu na Gospi od Škrpjela.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code