Početna Društvo “Njihov osmijeh vrijedi više”: Studenti, đaci, poznate ličnosti u Domu u Bijeloj

“Njihov osmijeh vrijedi više”: Studenti, đaci, poznate ličnosti u Domu u Bijeloj

0

Studenti Ekonomskog fakulteta iz Podgorice, uz pomoć učenika iz srednjih i osnovnih škola iz Crne Gore, upriličili su u Dječijem domu Mladost u Bijeloj jubilarni 15. „Njihov osmijeh vrijedi više“.

Bio je to, prema riječima direktora Doma, Vladimira Delića do sada najmasovniji hepening koji je okupio veliki broj đaka, ali i ličnosti iz javnog života Crne Gore i Srbije. Četvorosatni program, koji je počeo juče u podne, protekao je uz dosta darova, zabave, muzike, dobrog raspoloženja i naravno osmijeha:

– Ove godine je zaista bilo najgrandioznije. Mi taj događaj ne zovemo akcijom već hepeningom, jer mu se iz godine u godinu priključuju estradne ličnosti, umjetnici, ljudi iz biznisa koji djeci tog dana pruže razonodu, animaciju, zabavu i izvuku osmijehe na njihovim licima. Jer, njihov osmijeh zaista vrijedi više – priča Delić.

Organizatori su se ovoga puta potrudili da svako od stotinu djece, koliko ih trenutno koristi usluge Doma, dobije poklon:

FOTO: Tačka oslonca

– Preko 300 posjetilaca uručili su svakom djetetu vrijedan poklon – garderobu, higijenu i slično. Djeca su dobila darove sa inicijalima u kojima su bili trenerka, patike, majice… Uglavnom, sve je bilo lijepo zamišljeno i oganizovano – kaže Delić.

FOTO: NVO Maškare

Od ličnosti iz javnog života dio hepening su bili crnogorska pjevačica Nina Žižić, pobjednik III sezone Zvezda Granda Dušan Svilar, pjevač Marko Luis – sin pokojnog pjevača Luisa, hercegnovski mažoret klub Lilly, članovi NVO Maškare i Volonterskog kluba JUSMŠ Ivan Goran Kovačić – Tačka oslonca, dječiji animator Žabac, uz mnoge druge. Među njima, gost je bio i sve poplarniji mladi crnogorski kreator Lazar Ilić, koji donira 8 svojih kreacija za polumaturante i maturante iz Doma.

FOTO: Tačka oslonca

Podsjećamo da se ova akcija do 2015. godine zvala “Slatkiš za djecu iz Bijele”, a od te godine promijenila je koncept i naziv.

Inače, usluge Dječijeg doma trebutno koristi oko stotinu djece. Tokom prošle godine 1 dijete je usvojeno, a troje je u hraniteljskim porodicama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code