Noć muzeja prvi put u Gradskom muzeju Mirko Komnenović

Noć muzeja prvi put u Gradskom muzeju Mirko Komnenović

2184
12
Podijeli

Iako su u toku radovi na ozbiljnoj rekonstrukciji krova, ove godine će prvi put i Gradski muzej Mirko Komnenović u Herceg Novom, u subotu, 20. maja učestvovati u manifestaciji Noć muzeja.

Ustanovljena praksa je da muzeji u okviru manifestacije budu otvoreni  do kasnih večernjih sati i da  posjetiocima besplatno stave na raspolaganje sadržaje zbirki i programa.

Picerija i restoran

Poseban ugođaj posjetiocima će prirediti novski umjetnik Samir Čolpa sa izložbom „Lanterne Boke“. Izložba će zbog posebnog ambijenta  biti otvorena u 21.30 h u botaničkoj bašti, uz prigodan muzički program.

U slučaju da loše vremenske prilike ne dozvole postavku izložbe u predivnom ambijentu bašte, ona će biti preseljena u unutrašnjost muzeja. Izložbu će, po želji autora, otvoriti Maja Ćatović.

Ministarstvo kulture i komunikacija Republike Francuske je 2005. godine na evropskom nivou iniciralo obilježavanje manifestacije Noć muzeja, kao podršku obilježavanju Dana muzeja 18. maja kojeg je ustanovio  ICOM.

12 Komentari

 1. Au je li ovo ta nova kultura,auuuu brzo da se sredi ovo stanje u ustanovi ,malo civilizacije ,pa bili su izbori ,da vidimo sad kako ce novi da ovo promjene!

  12
  4
 2. Karacha ili Karaca,reci direktno meni sta imas protiv mene.Ne krij se iza nick name.Izvoli kada god hoces i gdje god hoces da se vidimo.Susret ces sigurno zapamtiti.

  9
  16
 3. Gospodin Prijic nastavlja tradiciju svoje porodice I nastavlja da podize nivo kulture u nasem gradu. Zahvaljujemo njemu licno Kao I svim zaposlenima u Muzeju Koji Su uspjeli da se “provide” I zablistaju. Bravo. Cestitke I komplimenti.

  15
  15
 4. Bilo bi dobro da ovi iz Instituta blagovremeno obavjeste njihove goste ,a nije ih mali broj,jer je ovo prilika da i oni vide dio naše istorije.Ovo važi i sa sve privatne hotelijere u gradu koji imaju goste,malo se angažujte.
  Inače pohvale za organizovanje ovakve manifestacije koja je već odavno zaživjela u svjetu.

  15
  12

Ostavite komentar

*

code