Početna Društvo “Noć punog mjeseca” ove godine bez gostiju

“Noć punog mjeseca” ove godine bez gostiju

1

Članovi Planinarskog kluba Subra proteklog vikenda organizovali su tradicionalnu manifestaciju “Noć punog mjeseca”, sa subote na nedjelju veče i tako još jednom izašli na vrh „matične planine“.

Ovogodišnji izlazak ka Subri upriličen je bez najave, bez gostiju, odnosno prijatelja kluba i drugih planinara iz klubova okruženja, koji godinama unazad nijesu propuštali ovaj jedinstevni ugođaj.

Na uspon je izašlo svega 6 članova kluba, s obzirom da su veća javna okupljanja zabranjena:

„Izašli smo čisto da bi se obilježila tradicija manifestacije, da se ne bi prekidala. Noć je bila relativno topla, s obzirom na doba godine. Krenuli smo iz PD Za Vratlom nešto prije 4 h, s obzirom da je svitanje po prognozi bilo najavljeno oko 6.25 h, tako da smo na vrhu sačekali izlazak sunca. Nadamo se da je ovo prvi i posljednji put da izlazimo u ovom obliku i obimu, jer nijesmo navikli da bude ovako“, kazala nam je članica kluba, Iva Verigo.

Podsjetićemo da je ovo bila 18. manifestacija u nizu, a krajnja tačka uspona na vrhu Subre nalazi se na 1.679 m n/v.

Ranijih godina u ovoj ekspediciji učestvovalo je u prosjeku oko 80 učesnika.

1 komentar

  1. Koji je pametnjakovic ,dobio izliv pameti na mozak. Ko vam je dozvolio da razvalite serpentine. I sta ste dobili . Klizaliste po skjunku . Ko hoce autom mora na sopstvenu odgovornost jer put nije siguran, hahaha 🤣🤣🤣🤣🤣 , ovo je uzas i sramota , za plakat , trebalo bi vas sad tako pametne, posto sebe slovite za takve. Trebalo bi vas nacerat i uslovit sa krivicnom odgovornoscu ,da vratite sve u prvobitno stanje . Ovo je sada odron a ne put. Put je za zabranu bilo kakve aktivnosti a pogotivo kretanje pjeske ljudima je ugrozena sigurnost . Zatvaranje jer ce neko glavu izgubit , zbog vas. A da ne pricamo o smogu i zvuk motora kroz ovu nekad prelijepu prirodu . Valjda treba malo pobjec od smoga i automobila , turiranja . Dje vi vidite sad uzivanje pored svega ovoga . Ja se divim starijim clanovima kluba da su dopustili ovo , uzas. Da je pravde , zakona o ocuvanju prirode i zivotne sredine , svi do jednoga bi trebali krivicno da odgovarate ,za ovu devastaciju . Bilo bi vam bolje da uzmete kramp i lopate , i sve vratite u koliko toliko prvobitno stanje, koju klupu na odmorista , par vidikovaca , koje drvo posadit duz cijele staze. Napravit oazu. Ovako uzas odroniste kamenoloma , na to vam lici ovo bezimeno trenutno stanje . Ni p od prirode. Sramota !!!!

    7
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code