Početna Društvo Noćni klubovi pred bankrotom, apeluju da im se dozvoli rad

Noćni klubovi pred bankrotom, apeluju da im se dozvoli rad

2

Vlasnici noćnih klubova apeluju na nadležne da im pomognu i omoguće rad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone. Skoro dvije godine noćni klubovi u Crnoj Gori su zatvoreni, a za državu su gotovo nevidljivi, saopštavaju u Udruženju ugostitelja Crne Gore.

I dok su brojni sektori u prethodnom periodu dobijali pomoć, odnosno subvencije, noćni klubovi nijesu dobili ni centa.

„Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživjeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemojom korona virusa, ali svjesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima. Međutim, ovo predugo traje, zbog čega smo primorani da apelujemo na nadležne da razmotre da nam dozvole rad, jer smo gotovo došli do bankrota“, upozoravaju oni.

Kako se nadležni stalno pozivaju na iskisustva susjedne Hrvtske, koja je prošle godine radila u sezoni i opet je otvorena, smatraju da bi trebalo da im se dozvoli rad.

Noćni klubovi predstavljaju prepoznatljivu turističku ponudu naše zemlje i svi su svjesni da tokom sezone oni generišu veliki broj radnih mjesta, ostvaruju značajne prihode, a samim tim daju i veliki doprinos punjenju držvanog budžeta.

„Gotovo dvije godine smo bez subvencija i bez kreditiranja, jer se nalazimo pod drugom šifom djelatnosti koju sistem ne prepoznaje. Dvije godine bez ikakvih prihoda, bez dana rada, odrazili su se na naš biznis i ukoliko ne nađemo zajednički kompromis, pored toga što ćemo morati da zatvorimo klubove, Crna Gora će ostati i bez znatnog broja gostiju koji u našu zemlju dolazi upravo zbog raznovrsnog noćnog života, a samim tim i prihoda“, ističu ugostitelji.

Podsjećaju da su predložili kampanju vakcinisanja zaposlenih kako bi se smanjio rizik od širenja epidemije. Mole nadležne da razmotre njihove apele i obavijeste ih u što kraćem roku kada će im dozvoliti rad, s bzirom na to da im treba vremena da vakcinišu osoblje, pripreme objekte za rad, obezbijede potrebnu radnu snagu.

„Ističemo da smo spremni da poštujemo sve prepisane mjere i uslove koje nam zdravstvene vlasti propišu, vjerujući da ukoliko svi pokažemo odgovornost – zaposleni i gosti, možemo očekivati jednu uspješnu sezonu. Uz poštovanje mjera, zajedničku odgovornost, smatramo da ova priča može biti uspješna na obostranu korist, kako vlasnika, zaposlenih, gostiju i turista, tako i države kojoj je neophodnan svaki euro od privreda kako bi mogla finansirati plate, penzije, socijalna i druga davanja“, zaključuje se u saopštenju.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code