“NORD STAR” BIĆE POD BUDNIM OKOM SVJETSKIH ARHITEKTONSKIH I DIZAJNERSKIH KOMPANIJA

“NORD STAR” BIĆE POD BUDNIM OKOM SVJETSKIH ARHITEKTONSKIH I DIZAJNERSKIH KOMPANIJA

167
0
Podijeli

Od deset najavljenih važnih i finansijski jakih investicija u Crnoj Gori, pet se nalazi na teritoriji opštine Herceg Novi.

Azmont, Opšta bolnica u Meljinama, Arza, Kobila i Luštica. To su projekti iza kojih stoji država uz izuzetnu logistiku hercegnovske opštine.
Najveća među njima kompanije SOCAR u Kumboru kako se i očekivalo iz Vlade, pokrenula je i niz novih odnosno već započetih, a koje u posljednje vrijeme postaju sve izvjesnije.
Predstavnici menadžmenta i Odbora direktora kompanije „Nord Star” koja na Luštici planira da izgradi turistički kompleks na površini od oko pola miliona kvadrata, predstavila je prošle sedmice, čelnicima loklne samouprave plan za Lušticu. Na sastanku je bilo riječi i o razvojnim planovima Opštine u oblasti infrastrukture na hercegnovskoj strani Luštice kao i o budućoj saradnji opštine i Nordstara u ovoj oblasti.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici arhitektonske kompanije Gensler, preduzeća Rambold i GA Desigen koja su angažovana na dizajniranju turističkog projekta na Luštici, koji su predsjedniku opštine Dejanu Mandiću, potpredsjedniku Stevanu Katiću i savjetniku za investicije Vladimiru Mračeviću iznijeli planove za ovo poluostrvo.
“Gensler” je čuvena firma iz Čikaga koja je radila na nekim od najvećih projekata u svijetu, među kojima i plutajući aerodrom na Temzi, kao i panoramski točak u Moskvi. GA Desigen je vodeća kompanija za enterijere i arhitektonski dizajn specijalizovana za hotelijerstvo dizajn širom sveta.
Nord Star, iako nije ušao u posjed i nije započeo radove, uplatio je određene finansijske garancije državi, odnosno 3 milona i 600 000 eura, a milion od toga je pripao, kako to i zakon predviđa, opštini Herceg Novi.
Konzorcijum „Nord Star” je zakupio pola miliona kvadrata zemlje na Luštici na 99 godina i uslovljen je na posljednjem prošlogodišnjem zasjedanju Skupštine da tek kada izgradi hotele može obezbijediti pravo da registruje svojinu nad vilama i zgradama. Skupština se tada saglasila sa predlogom Vlade i usvojila aneks Ugovora za projekat konzorcijuma Nord Star na Luštici.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code