NORMALIZACIJA VODOSNABDIJEVANJA U HERCEG NOVOM OČEKUJE SE ZA VIKEND

NORMALIZACIJA VODOSNABDIJEVANJA U HERCEG NOVOM OČEKUJE SE ZA VIKEND

130
0
Podijeli

Odbor direktora hercegnovskog Vodvoda danas na vanredno sazvanom sastnku zbog novonastale situacije sa vodosnabdijevanjem u gradu, donio je zaključak o hitnoj naplati neizmirenih računa prema njima.

– Svi naši najveći privredni dužnici biće prvo opomenuti, da u roku od 7 dana plate zaostale račune, a nakon toga i mi ćemo krenuti sa prinudnim isključenjima sa vodovodne mreže – rekao je za Radio Jadran predsjednik borda dirktora Vodovoda, Milan Kovačević.
Oni će uputiti i pismo resornim ministarstvima da izmire račune za vodu koje imaju javna državna preduzeća, koja su sada dužna 50.000 eura.
Takođe zaduženi su predstavnici gradske vlasti da u skladu sa svojim ovlaštenjima i zaduženjima kako na nivou države tako i na nivou lokalne vlasti učine sve da se iznađu rješenja za normalizaciju u vodosnabdijevanju Herceg Novog.
Kovačević izlazak iz krize sa vodosnabdijevanjem očekuje do vikenda.
Sedmi je dan kako nema urednog vodosnabdijevanja, a nema još uvijek ni konkrenog rješenja za izlazak iz sve gore situacije.
EPCG je prošlog četvrtka, nakon što je o tome obavjestila i odgovorne u Vodovodu, počela sa isključivanjem pumpnih stanica sa elektro mreže zbog duga ovog preduzeća od 800.000 eura. Pregovori između najodgovornijih iz EPCG, Vodvoda i lokalne samouprave počeli su juče.
Ipak konkretni potezi i rješenja mogu se očekivati tek sjutra za kada je zakazan sastanak u Podgorici u 10 časova, kome će prisustovati direktor Vodovoda Zoran Šabanović, predsjednik Dejan Mandić i rukovodstvo EPCG.
Preko 5.000 građana Novoga, zbog isključenja pumpnih stanica Kula, Bajer 1 i 2, Gomila, Bijela Panorama, nemaju normalno vodosnabdijevanje. Najviše trpe potoršači u ulicama Orjenskog bataljona, X Hercegovačke, I Bokeške, na Podima, Savini, u Nemiloj, na Čelima, kao i kod autobuske stanice i uošte u svim višim zonam, gdje voda ne stiže uopšte.
Na sjutrašnjem sastanku očekuje se da dođe do sporazumnog rješenja, te potpisivanja ugovora o načinu isplate duga.
Vodovod, kako saznajemo, ima mogućnost da kod jedne poslovne banke podigne kredit od 70.000 eura, što bi odmah bilo uplaćeno na račun EPCG.
Hoće li to biti dovoljno da se uključe pumpne stanice, znaće se poslije sjutrašnjeg sastanka, kao i da li će to uspjeti da spriječi isključenje filterske stanice Mojdež sa elektro mreže, što je predviđeno planom isključenja.
Zbog mogućeg dogovora, iz Centra za zaštitu potoršača, odložili su održavanje press konferencije, na temu zaštite prava građana.
– Nadamo se da će se dogovoriti i zato smo odlučili da sačekamo rezultate pregovora, nakon čega ćemo znati koji su naši sljedeći koraci, ka zaštiti građana Novoga, na njihovo pravo na normalno vodosnabdijevanje jer su račune za vodu oni već platili – rekla nam je direktorica CEZAP, Olga Nikčević.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code