Početna Društvo Nova akcija volontera: Pripreme za zimu u Azilu, donirajte ćebad ili kućice

Nova akcija volontera: Pripreme za zimu u Azilu, donirajte ćebad ili kućice

0

Volonteri Azila za pse na Dizdarici uz pomoć grupe građana i zaposlenih u Azilu juče su ponovo organizovali veliku akciju, kako bi četvoronožnim ljubimcima kojima je Azil trenutno jedini dom, obezbijedili što bolje uslove za zimu.

Sve kućice, kojih je trenutno 40 u Azilu, su očišćene, učvršćene, a neke od njih gdje je bilo potrebno, prefarbane i lakirane.

„Akciji se osim nas volontera, odazvao i dio građana, bilo nas je petnaestak, uz pomoć zaposlenih u Azilu, koji su ostali i nakon radnog vremena. Zadovoljni smo kako je akcija protekla i zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli“, kazala nam je jedna od volonterki, Bojana Spasojević.

Uz to, lijepo vrijeme su iskoristili i da prošetaju pse.

Budući da se približava zima, prioritet volontera u predstojećem periodu je nabavka ćebadi i, po mogućnosti, novih kućica:

„To su stvari koje uvijek trebaju, baš kao i hrana, i taj poziv je stalno otvoren. Prošle zime smo imali sjajan odziv građana koji su donirali dosta ćebadi. Međutim, to je „potrošna roba“, mora da se mijenja, jer ih psi brzo pohabaju. Stoga svi koji imaju ćebad koju više ne koriste, ne bacajte, donirajte Azilu, nekome ćete utopliti dom“, kazala je Spasojević.

Iako je u Azilu trenutno 40 kućica za pse, volonteri i zaposleni ih održavaju koliko mogu, moraju se mijenjati. Stoga volonteri apeluju na sve koji mogu pomoći da se odazovu:

„Na taj način obezbijedićete im bukvalno „krov nad glavom“. Nadam se da će moji sugrađani kao i do sada biti empatični“ poručila je Spasojević.

Svi koji žele da pomognu, mogu se za više detalja informisati posredstvom Facebook grupe „Beautiful animals“, koju ažuriraju volonteri Azila.

Podsjetićemo da je preduzeća Čistoća, koje rukovodi Azilom, nedavno organizovalo akciju udomljavanja pasa, međutim, ovoga puta, nijedan pas nije pronašao novi dom i porodicu.

Prema riječima volontera, u planu je još akcija udomljavanja, ali će u saradnji sa Azilom i Čistoćom, građani o tome biti naknadno informisani.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code