Nova boja na pješačkim zebrama

Nova boja na pješačkim zebrama

7
Podijeli

Radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva Komunalno stambenog d.o.o. nastavili su sa  održavanjem saobraćajnica i pojasa uz njih.

Na raskrsnici kod bivšeg hotela Tamaris jutros je obnovljena bijela boja na pješačkim zebrama, a tokom sedmice isto će biti obavljeno i na ostalim “kritičnim” prelazima u gradu, gdje je boja izblijedila.

Picerija i restoran

Prema riječima v.d. direktorice Komunalno stambenog, Jasmine Konjević, riječ je samo o sitnijim “popravkama”, budući da budžet za sljedećeu godinu još nije određen, pa samim tim ni plan obnavljanja horizontalne putne signalizacije:

“Kupili smo malo boje zbog naloga nadležnog Sekretarijata za obnovu pješačkog prelaza u Bijeloj i Kumboru, kao i prelaza kod OŠ u Zelenici sa natpisom “škola”. Od  boje koja je ostala, biće malo definisani prelazi gdje je najkritičnije. Za sada nije predviđeno ništa značajnije”, kazala je Konjević.

U susret Danu oslobođenja, radnici Sektora za održavanje zelenila i lokalnih puteva obavili su košenje i čišćenje rigola u Meljinama, na Savini, Omladinskom parku u Igalu, magistralnom pojasu, uz čišćenje kanala, rešetki i propusta.

7 Komentari

 1. Vala na vrijeme ko i svaka rabota
  Meni su se gosti ljetos ponudili da ce sami kupit kantu bijele piture i opiturat zebru na mjestu gdje su prelazili put da bi isli na plazu jer je totalno izblijedila i svaki prelazak preko nje im je bio trauma

 2. Da li je moguce da se nema sredstava cak ni za jednu kantu piture? I najosnovnije komunalno odrzavanje kod nas je na najmanjem nivou, odnosno ne postoji. Na nasu zaslost, Hn je najzapusteniji grad na primorju, a sa najvise potencijala…

  16
 3. Ima li da se nabavi kamion asfalta i da se konačno presvuče pješački prelaz na autobuskoj stanici koji je “greškom” obilježen, a zbunjuje čak i saobraćajne Policajce koji ponekad dozvoljavaju nesmetan prolaz pješaka na tom pješačkom prelazu i sankcionišu vozače koji se sa pravom ne zaustavljaju da propuste nesavjesne pješake. Takoodjer bi trebalo staviti treptuće (upozoravajuće) svijetlo na pješački prelaz ispod Crvenog Krsta sa obadvije strane, jer je previše nezgoda izazvao upravo taj pješački prelaz u gradu pod Orijenom.

  25
  1

Ostavite komentar

*

code