Početna Društvo NOVA BROJILA MJERE KILOVATE BEZ GREŠKE

NOVA BROJILA MJERE KILOVATE BEZ GREŠKE

0

epcgKoliko god još među građanima postojale sumnje u tzv. pametna brojila, sistem daljinskog mjerenja potrošnje električne energije koji se implementira u Crnoj Gori predstavlja jedan od najsavremenijih modela daljinskog mjerenja koji su trenutno dostupni na svjetskom tržištu. Cijeli proces teče planiranom dinamikom i bez zastoja i nepravilnosti, potvrdila nam je PR Elektroprivrede Crne Gore, Tanja Zečević Miranović. Ona je dodala i da su reakcije građana do sada ipak pozitvne, jer nova brojila omogućavaju detaljan i precizan uvid u stanje potrošenih kilovata. „Novo brojilo omogućava precizno daljinsko očitavanje uz isključenje mogućnosti subjektivne greške, kao i brzo evidentiranje eventualnog kvara i njegovo efikasnije otklanjanje. S obzirom na pozitivne reakcije naših kupaca smatramo da su i njihova očekivanja ispunjena”.
Zečevićka je naglasila da do sada nije bilo problema prilikom ugradnje brojila i u EPCG očekuju da će se takav trend nastaviti. Realizacija tokom 2012. godine ohrabruje I opravdava ulaganja, a s obzirom na pozitivne rezultate projekta već u prvoj fazi, donešena je odluka o proširenju projekta, koja podrazumijeva, instaliranje 300 hiljada novih brojila do 2015. godine kaže nam Zečevićka.
„Na taj način bi preko 80 odsto konzuma bilo uključeno u ovaj savremeni sistem daljinskog mjerenja i očitavanja, što bi Crnu Goru svrstalo u sam svjetski vrh po broju ugrađenih brojila u odnosu na broj potrošača električne energije”.
Elektroprivreda Crne Gore je tokom 2012. godine ugradila 70 hiljada novih, multifunkcionalnih brojila i time premašila godišnji plan realizacije projekta unapređenja sistema mjerenja u distribuciji električne energije, navodi Zečevićka.
„U Budvi imamo 11.200 ugrađenih brojila, u Kotoru je ugrađeno 3.200, u Tivtu 2.200, dok je u Herceg Novom 5.600 brojila. Zamjena novih brojila počela je u oktobru prošle godine, a ukupna vrijednost projekta je 43, 5 miliona eura”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code