Početna Ekonomija Nova crna lista poreskih dužnika: Među 200 najvećih 4 heregnovske firme i...

Nova crna lista poreskih dužnika: Među 200 najvećih 4 heregnovske firme i 2 privrednika

13

Poreska uprava objavila je novu Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 70,7 miliona eura, od čega je 24,5 miliona eura obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Herceg Novi

Na novoj listi PU i Ministarstva finansija, sa presjekom stanja na april, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost (PDV), na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Na aktuelnoj listi se nalazi 66 obveznika sa dugom od 24,59 miliona EUR, kojima je odobren reprogram poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja.

Rješenje o reprogramu je ukinuto za 26 obveznika i oni ukupno duguju 20,53 miliona EUR.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 57,9 miliona EUR, dok je reprogramom obuhvaćeno skoro 13 miliona EUR.

Među 200 najvećih poreskih dužnika nalaze se 4 firme i 2 privrednika iz Herceg Novog. Spisak predvodi AD Vektra Boka sa 1,3 miliona eura i ukinuto joj je Rješenje o reprogramu, Čistoća duguje 350,3 hiljade eura i u procesu je reprogramiranja duga, Darko Keković sa dugom od 182,2 hiljade eura, Aleksandar Lakić sa dugom od 159,4 hiljade eura, AD Mješovito sa 105,8 hiljada, Monte bomix koja je u reprogramu duguje 89,2 hiljade eura.

Na listi od 100 najvećih dužnika za poreze i doprinose i na lična primanja nalaze se 2 firme iz Herceg Novog. AD Vektra Boka duguje 2.031.809,31 eura I ukinuto joj je Rješenje o reprogramu, DOO Montenegreo project duguje 146,8 hiljada eura.

PU, kako su saopštili njeni predstavnici, kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga.

13 Komentari

 1. Čim se bude promjenila trenutna vlast u Crnoj Gori će biti skoro čitava bijela lista biti prebačena u Crnu Listu sa sve sadašnjim perjanicama sa Bijele Liste.

  9
  5
 2. Bas me cudi ovo za cistocu , zar to nije resio uvezeni direktor iz druge opstine ?
  U gradu gdje narod sve uredno placa a ovoliki dug nije mi jasno , a jos juce u saopstenjima Katic i Konjevic kazu sve cvijeta kazu njihovi kadrovi sve resili !
  I jos da dodam sto u nasem gradu rade dva direktora koji zive u Tivat da su sposobni tamo bi radili ! ?

  62
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code