Početna Kultura Nova izložba minijatura Vitke Vujnović i čitanje horoskopskih znakova

Nova izložba minijatura Vitke Vujnović i čitanje horoskopskih znakova

0

U Spa galeriji u Institutu dr Simo Milošević sinoć je otvorena izložba minijatura novinarke i slikarke Vidosave Vitke Vujnović iz Herceg Novog pod nazivom “Zodijak 2”. Autorka se publici predstavila sa 12 novih radova naslikanih u nešto većem formatu od već prikazanih minijatura, na njenoj prvoj izložbi, kao i sa 40 slika u tehnikama ulje na platnu i akril.

Za vlasnicu novske galerije Sue Rider i autorke postavke, Ljiljanu Marinović, koja je otvorila izložbu, Vitkine slike su mali izmaštani dragulji, nastali iz najdublje intime, iz susreta sa samim sobom.

– Ovog puta Vitka se pozabavila znacima Zodijaka, ali ne iz prespektive astrlogije, niti osobina koje ona predviđa, već iz ličnog iskustva komunikacije sa ličnostima iz svog okruženja. Pokušala je da oslika njihove karakterne osobine i na taj način da neke osnovne karakteristike određenog znaka – kazala je ona.

Po riječima autorke, Vitke Vujović dio ovog ciklusa slika prikazan je na prvoj samostalnoj izložbi, a predstavlja dugačije čitanje horoskopskih znakova. Ne onog njihovog klasičnog značenja među zvijezdama, već onoga što znače među ljudima koje ona poznaje i čije karaktere pokušava da otkrije.

– Što više problema na poslu i u životu, to je duži vijek u slikarstvu, jer je to punjenje baterija i traženje pozitivne energije. Čitavog svog života  volim jednu Šagalovu rečenicu: “U životu postoji samo jedna jedina boja. I u umjetnosti postoji samo jedna boja – to je boja ljubavi, a ljubavi svi dajemo svoju boju” – kazala je ona.

Šesta samostalna izložba Vitke Vujnović u Spa galeriji biće otvorena do 14. maja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code