Početna Kultura Nova knjiga Lazara Seferovića ”Herceg Novi grad monumentalnih tvrđava”

Nova knjiga Lazara Seferovića ”Herceg Novi grad monumentalnih tvrđava”

1

Na tvrđavi Forte Mare će u petak 28. juna biti promovisana nova knjiga istoričara umjetnosti, prof Lazara Seferovića. Biće upriličena mala svečanost povodom kandidature venecijanske tvrđave Forte Mare za Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

Kako najavljuje autor, riječ je o tvrdom povezu izdanja na reprezentativne 222 stranice, dim.30 x 22cm, sa preko 500 fotografija i gravira i obimnim resimeima na engleskom jeziku.

Picerija i restoran

Ovaj put u saradnji sa koautorom, dizajnerom Matejom Pašetom istorijska monografija sastavljena je u šest jezgrovitih cjelina koje se definišu kroz više podglavlja. To su: “Forte Mare venecijanska tvrđava nominovana u Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a”,

“Utvrđeni gradovi Boke Kotorske iz mletačkog razdoblja: Kotor i Hereg Novi”, “300 godina od osnivanja Topaljske komunitadi(opštine)“, “Venecijanska tvrđava Forte Mare”, “Tvrđava Forte Mare je naznajčajnija i najljepša fortifikaciona arhitektura venecijanskog perioda u Herceg Novom” , “Ostale monumentalne i manje tvrđave i kule u gradu i na ulazu u zaliv Boke “Arheološko i urbano traganje za genezom Starog grada”, “Urbis incognita Starog grada Herceg Novog”, “Osnivanje grada i njegov razvoj kroz rektifikaciju starih planova”, “Da li je Novi nastao u antičko doba Rima”,“Venecijanske gravire i vedute Herce Novog”, “Literatura” i “Poseban prilog” .

Promocija je najavljena za 21.30h, a promotivna cijena monografije biće 10 eura.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code