Početna Društvo Nova knjiga prof.dr Iva Županovića, “Finansijska analiza”

Nova knjiga prof.dr Iva Županovića, “Finansijska analiza”

0

Iz štampe je izašla IV knjiga prof. dr Iva Županovića u saradnji sa mr Draganom Žečević pod nazivom “Finansijska analiza”.

Fokus u knjizi je “na autputima finansijske analize, što je od posebnog značaja za oblast turizma, zbog elastičnosti turističke tražnje, od koje zavise ukupni prihodi u ovoj oblasti”, objašnjava dr Županović. To opet uzrokuje konstantan monitoring i optimizaciju troškova.

Profesor Županović ističe da je finansijska analiza od posebne važnosti za upravljanje poslovanjem i razvoj preduzeća u turizmu, s obzirom da podrazumijeva kako analizu trenutnog finansijskog položaja i rezultata poslovanja preduzeća, tako i procjenu budućih finansijskih rezultata.

Recenzenti knjige su: prof. dr Nikola Fabris (Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i viceguverner Centralne banke Crne Gore), prof. dr Bojan Dimitrijević (Akademija strukovnih studija, Beograd i nekadašnji ministar trgovine i turizma Republike Srbije) i prof. dr Rade Ratković (dekan Fakulteta za biznis i turizam Budva).

Knjiga će biti promovisana u Herceg Novom i Budvi. Knjigu su podržale Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Budve.

Pored ove knjige, profesor Županović je objavio i dva udžbenika koji se koriste na visokoškolskim ustanovama kao obavezna literatura: Strateški menadžment turističke destinacije (2011. godine) i Yield menadžment u turističkoj industriji (2013. godine), kao i udžbenik za srednje stručne škole pod nazivom Osnove turizma i ugostiteljstva (2008. godine).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code