Nova NVO “Ruža vjetrova” uljepšava Bijelu

Nova NVO “Ruža vjetrova” uljepšava Bijelu

2
Podijeli

Osnivačkom Skupštinom Udruženje žena Bijele formirana je sinoć NVO “Ruža vjetrova Bijela”. Sljedeći korak je registracija. Udruženje za sada broji 30-ak članica, a za predsjednicu je izabrana mještanka, vrijedna Bobana Želalić iz Bijele.

Ona poziva sve žene dobre volje da im se pridruže u misiji oplemenjivanja mjesta.

Picerija i restoran

– Naš cilj je da Bijela bude lijepa, da sadimo cvijeće, da se mladi druže, da pokrenemo omladinu. To želim čitavog života. Tu smo da bismo  radile i da pokažemo da ne treba uvijek očekivati novac zauzvrat – ističe Želalić.

Imaju podršku Mjesne zajednice Bijela i Herceg festa, te za ovo ljeto najavljuju brojne fešte i bogat zabavno-kulturni program. Već od 25. do 27. maja organizuju Sajam zdrave hrane u parku Doma kulture, koji će biti propraćen kulturno-umjetničkim dešavanjima, naročito u večernjim časovima.

Kroz fešte i manifestacije trudiće se da na što bolji način promovišu žene koje stvaraju u domaćoj radinosti u djelatnostima kao što je izrada suvenira. U udruženju planiraju i humanitarne akcije i druženja kroz putovanja i izlete, jer kako Želalić kroz šalu priča, bez žena nema ničeg.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code