Nova plovidba za XI Guitar art summer festival

Nova plovidba za XI Guitar art summer festival

2
Podijeli

gitar art press 150816Početak ovogodišnjeg ljetnjeg Guitar art festivala u Herceg Novom označiće večeras prvo izložba fotografija „Nova plovidba“ Milana Živkovića, a potom i koncert gitarskog kvarteta Roberta Fabria. Izložbom „Nova plovidba“, Živković je započeo novu plovidbu starih brodova, odnosno predstavio ih u drugačijem kontekstu, istakao nove vrijednosti i nametnuo novu interpretaciju, čulo se na pressu povodom festivala.

Fabrio će na Trgu Mića Pavlovića nastupiti sa gudačkim kvartetom Amici string. On je prije dvije godine imao priliku da nastupi u Herceg Novom, ali kao solo gitarista.

Picerija i restoran

– Ovoga puta se predstavljam u četiri plus dva izdanju, odnosno četiri gitare i dva gudača. Repertoar čini muzika koju sam stvarao i koja je nedavno objavljena na novom albumu. Raduje me ponovni boravak u Herceg Novom. Gitar art predstvalja prestižnu manifestaciju u svijetu, kako po izuzetnim profesionalcima koji nastupaju na njemu, tako i po izutetno dobroj organizaciji – ističe Fabri.

Muziku zamišlja tako što zatvori oči i vidi Herceg Novi, predivan grad i predivno more:

– Ova slika, za mene je zapravo ram kroz koji čujem muziku – kazao je Fabri.

Direktor festivala, Boško Radojković, posebno je zadovoljan što je manifestacija ušla u sastavni dio ponude grada kao kandidata za Evropsku prijestonicu kulture 2021. Zato 11. izdanje doživljava kao potpuno novu priču, sa novom energijom i novim pravilima.

–      Zahvalan sam Savjetu za kulturu Opštine Herceg Novi, koji je Gitar art uvrstio u spisak prioritetnih programa. Presrećni smo što smo ušli u izbor od šest manifestacija koje će dobijati konstantnu podršku grada, i što smo postali dio ponude Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture – ističe Radojković.

Radojković najavljuje za iduću godinu flamenko spektakl na Kanli kuli.

Sekretarka za kulturu Opštine Herceg Novi Tamara Lepetić ocjenjuje da Gitar art predstavlja vjetar u leđa Herceg Novom ka novoj plovidbi grada prema tituli Evropska prijestonica kulture. Koštaće 25.000 eura, a  15.000 eura podržale su ga Opština Herceg Novi i Turistička organizacija.

2 Komentari

Ostavite komentar