Nova regata u kalendaru: Cavtat – Herceg Novi

Nova regata u kalendaru: Cavtat – Herceg Novi

1999
3
Podijeli

Međunarodna “Južnojadranska regata 2017. Cavtat – Herceg Novi”, u organizaciji jedriličarskih klubova “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog i “Cavtat” iz istoimenog grada u Hrvatskoj, održaće se 10. Juna, na 25 nautičkih milja dugoj trasi, od Cavtata do Herceg Novog.

Predsjednik JK “Jugole Grakalić”, Predarag Vukčević, ističe sa su  prijave  počele. Regata se nalazi u kalendaru oba jedriličarska Saveza, dobila je podršku Opštine i TO Konavli, županske kapetanije i hrvatske carine i policije.

Picerija i restoran

Organizacija sa naše strane malo kasni zbog obaveza oko minulih lokalnih  izobra, što će biti nadoknađeno u narednim danima, a organizatori iz Hrvatske nadaju se dobroj saradnji, naglašava Vukčević:

– Veoma su voljni da se proširi saradnja, ne samo sa sportskog, nego na sve druge nivoe, od kulture i drugih vrsta prekogranične saradnje. A ovo je inicijalna regata, kroz koju će naša dva kluba imati više zajedničkih aktivnosti, naprimjer oko Regate IST 105, koju realizujemo sa Italijanima – objašnjava Vukčević.

Svim posadama koje iz Crne Gore dođu u Cavtat, biće obezbjeđeni adekvatni uslovi za prihvat brodova,  završene sve obaveze sa carinom i policijom. Takav odnos očekuje se i u našoj luci, kao što je slučaj sa regatom IST 105.

Vukčević je kazao da će regata najvjerovatnije biti podijeljenja u 8 klasa, ako bude toliko prijavljenih jedrilica, kao i da već postoji izvjesno interesovanje posada iz Cavtata, s obzirom da su oni suorganizatori.

– Neke upite smo dobili i iz Dubrovnika, kao i od klubova i krstaša iz Crne Gore. Sad ćemo medijski više tome da se posvetimo, jer smo čekali da prođu izbori. Što se tiče klupske i sportske saradnje, kroz regatu isto je kao  sa Italijanima,  a  hoće li se prošitivati na druge nivoe, vidjećemo, jer postoji interesovanje iz Cavtata – navodi Vukčević.

Želja organizatora sa obje strane je da se okupi što veći broj brodova i posada iz čitave jadranske regije, da se obje strane pokažu kao dobri domaćini, kako bi promovisali nautičke potencijale oba grada.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code