Nova Skupština Turističke organizacije Herceg Novi, bez predstavnika turističke privrede

Nova Skupština Turističke organizacije Herceg Novi, bez predstavnika turističke privrede

23
Podijeli

Konstitusana je Skupština Turističke organizacije Herceg Novi na kojoj su sinoć verifikovani mandati 22 predstavnika u Skupštini, izabrani članovi Izvršnog i Nadzornog odbora i radnih tijela, saopšteno je iz press službe Opštine.

Skupštinom je predsjedavao predsjednik Opštine Stevan Katić.

Picerija i restoran

Izabrani članovi Izvršnog odbora su: Svetozar Bojanić , Zoran Savković, Jovan Moric, Maja Malavrazić i Željko Dapčević.

U Nadzorni odbor izabrani su: Krsto Marić, Slavko Todorović i Saša Đorđević -navedeno je u kratkom saopštenju poslije sjednice.

Ovo bi trebalo da relaksira rad TO Herceg Novi nakon nekoliko mjeseci blokade računa, jer prethodni saziv Skupštine opštine nije prihvatio ponuđeni finansijski plan i program rada za ovu godinu.

Ipak, saznajemo da konstitutivnoj Skupštini TO sinoć nije prisustvao predstavnik turističke privrede, Ranko Šabanović, koga su delegirali iz NVO Hercegnovsko turističko udruženje .

Iz tog Udruženja nam kažu da im nije jasno zašto je predsjednik Opštine, Stevan Katić, ignorisao njihov zahtjev i zatšto ih nije  pozvao, iako na to imaju pravo, jer objedinjavaju 15 turističkih agencija u Herceg Novom i po Statutu TO imaju potrebnu finansijsku kvotu za članstvo.

Podsjetimo da je na protekloj Skupštini opštine, na kojoj su u ime osnivača izabrana 22 člana Skupštine TO, iz opozcionih klupa kritikovan taj predlog, upravo jer su članovi samo iz redova vladajuće koalicije i bez predstavnika turističke privrede.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić je tada za  spisak  kandidata koje je predložio kazao da su dvije trećine izvan partija, hotelijeri, ugostitelji…te da ovakav sastav Skupštine TO omogućava  da ne dođe do blokade rada, kao što je to bila praksa ranije.

Katić je Radiju Jadran poslije toga kazao da će doći do reorganizacije TO, promjene Statuta, koji sada predviđa da Skupština ima još 10 članova iz turističke privrede. Skupština mora biti efikasnija sa manje članova, kao što je to u Kotoru i Budvi, kazao je Katić. Najavio je kasnije i mogućnost izbora  članova iz opozicije, uvijeren da je riječ o depolitizaciji, koju je posebno njegova stranka , Demokratska Crna Gora, zagovarala u predizbornoj kampanji.

No, ukoliko zaista treba stvari mijenjati na bolje i uključiti u kreiranje turističke politike grada i velika privredna preduzeća onda treba smanjiti i članske doprinose za Turističku organizaciju. Jer, primjera radi, za velike firme on već godinama ide i do 45 hiljada eura godišnje. To je bio i razlog što su sastavi Skupštine i IO Turističke organizacije u prošlom, ali i u pretprošlom,  očigledno i  u ovom sazivu , ipak, određeni političkom pripadnošću vladajućim strukturama.

23 Komentari

 1. Dapčevic kadar DPS u IO ,bravo Katiću dobro si krenuo@Jos Kadic da bude u urbanizmu i pun pogodak!?Moric SNP sa malo iskustva,Malavrazic kadsr Demokrata tek pripravnicki odradila

  10
  2
 2. Ima u tome sastavu iskusnih ugostitelja, hotelijera i stručnjaka, ali ima i ljudi koji možda nijesu zaslužili povjerenje da budu u upr. odboru TO. Npr. Željko Dapčević, univerzalni član upravnih odbora, vrlo blizak režimu???????

  7
  2
 3. Treba dovesti Svetozara Marovića i Dr. Miomira Mugošu da uzdignu Herceg- Novi. Od ovih tajkuna i njihove mehanizacije se ne može niti graditi, a još manje turizmom baviti. Kvazi-Tajkuna, jer da su oni tajkuni pravi ne bi im drugi gradili Kumbor i ostale bogate projekte.

  6
  2
 4. Strašno,nikako da shvatimo svi da samo onaj ko je nešto radio zna o tome bar nešto,a ostali ništa.Sve to treba raspuštit ili na prisilni rad da vide kako je.Još samo malo fali da pukne tikva.

  8
  1
 5. koliko grad moze da zardi od ove sezone, da se napune i oni naj sitniji? ,da ima gostiju svuda,to treba gradu tu su pare,a ne ove prazne priče.

  5
  1
 6. Da mozda nema jedno otvoreno mjesto za mene..?

  Visa turisticka skola, dvadesetgodisnje radno iskustvo u restoranima i hotelima u Americi..
  Govorim engleski, spanski i italijanski.

  12
 7. ipak je trebalo saslusat Sabanovica da vam lijepo objasni kako je najvaznija stvar hercegnovskog turizma to sto ce on zaradjivati po kartonu 2 e od boravisne takse!

  28
  4
 8. Ugostiteljski sam radnik, vlasnik lokala u Herceg Novom , placamo clanstvo u TO. a nista nisam potpisao nikakav ugovor, gdje nas to TO. predstavlja ako vec placamo clanstvo ,ni na jednu turisticku ponudu i stand niti jednom nismo predstavljeni ,gdje su pare sto vam uplacujemo kao clanarinu kome idu ,ko raspolaze sasa tim dredstvima , a sta imamo od toga nista samo znaju poslat obracun i koliki iznos ,na zalost od toga se finansiraju i platu primaju preko nase grbace ,mi mimo toga placamo i porez drzavi i plus porez na dobit na kraju godine ,samo jos krv sto nam ne uzimaju ,a naplacuju boravisne takse sto se gospodo iz TO .od toga ne finansirate ,kad ste svi toliki veliki magovi turizma smislite nacin na koji da se finansirate lako je na tudjoj grbaci zivjet i uzimat pare . . . hotela nemamo koja nam je klijentela ,ostali gradovi vec skoro dva mjeseca imaju turiste kod nas nema nikoga pa sta vi radite koga vi zastupate ,kome prosipate izlizane price ,dje je ovaj grad trenutno ,spominjete neke cifre brojke turista ,kojih ovih u tranzitu ,smjesno

  25
  3
 9. U skupstini treba da budu direktori ili vlasnici velikih hotela… Carine, Lazaret, Palmon, Lighthouse… ko je privrednik u turizmu ako ne oni, realno! Kakav Sabanovic i bakraci

  30
  6
 10. Ljudi, bez stabilne vode i bez kanalizacije, potpuno je svejedno ko je glavni. Pođimo od sebe, bi li išli da ljetujemo đe nema vode i đe kanalizacija završava blizu plaže?

  24
  2
 11. Bravo, tako treba. IZVRSNI ODBOR pravi profesionslci, turisticki poslenici, mladi obrazovani poliglote, poznaju bokeski mentalitet i nijedu partjski dirigovani kadrovi. Samo naprijed ovako i ima sve da ceta. E jos da ocete ove drace od Sutorine do Kamenara pokositi bilo bi korisno. Bar ovd ispod magistrale da nam se ne sprdaju ovi rusi. Njih je nsjvise.

  13
  6
 12. Koliko se vidi skupstini nije prisustvovala Stanisicka a ni Colovic. Vidi se koliko postuju ovo sto radite,obrni okreni oni vazda po svome!

  15
  9
 13. Dobro su ovo raspodojelili. Kupuju svoje privatne clanove da ih ne nauste. Dobro je sto su novi baceni u vatru ali problem je sto tu nema iskusnih turistickih radnika. Steta je sto nema Dzone, Relje, Fanfanija, Corovica …nikog iz zdravstvenog turizma….iskusni novinar ili sportski radnik. Sve je to na zalost isti stil kao i do sada. Samo su novi izvodjaci.

  32
  5
 14. Tako to biva kad turizam poistovecuju sa svojim politickim(avan)turizmom…
  Rade poput svojih prethodnika,u praksi potiru svoju depolitizovanu teoriju,a ljude koje biraju poput pijuna zrtvuju u partiji saha .
  I da se razumemo u toj istoj partiji saha nema mudrih poteza,oni nisu proizvod razmisljanja,vec poteze iskljucivo vuce sujeta.

  22
  2
 15. Trideset godina radim u ugostiteljstvu. Napominjem dana radnog staza nemam bilo gdje osim u svojoj firmi od davne 1987 god.
  Dužno poštovanje ljudima koji si izabrani u skupštini TO ali ih iz biznisa ugostiteljstva i turizma ne prepoznajem.
  Jos jednom sve najbolje o ljudima koji su izabrani, takodje u ovom komentaru ništa licno protiv njih.

  39
  5

Ostavite komentar

*

code