NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U HERCEG NOVOM DPS – BIVŠI SNP: NEMA SJEČE...

NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U HERCEG NOVOM DPS – BIVŠI SNP: NEMA SJEČE KADROVA ALI STRUČNI ĆE VODITI GRAD

179
0
Podijeli

OO DPS Herceg Novog i četiri bivša odbornika SNP Herceg Novi koji su formirali svoj Klub, potpisali su građanski memorandum za Herceg Novi radi stvaranja efikasne i racionalne lokalne administarcije u interesu građana, saopštreno je na zajedničkom press-u.

“Ovakav sporazum postignut je upravo radi interesa grada i građana Herceg Novog, kako bi se zaustavila stagnacija i propadanje grada”, kazao je predsjednik OO DPS, Zoran Bošnjak.
Predsjednik Kluba odbornika DPS Andrija Radman istakao je da je ovakav scenario bio jedino moguć, u pokušaju da se ponovo “spriječi odlaganje” skraćenja mandata odbornicima i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, što je bila njihova bezuspješna inicijativa.
“Moram jasno istaći da je DPS bila dosljedna i principijelna u svemu što je do sad predlagala i da je ovo jedan od načina kako smo mi vidjeli rješenje i da se ovo ne smatra vladajućom koalicijom već parlamentarnom većinom koja će omogućiti nesmetan rad lokalne samouprave i kao takvi smo otvoreni za sve koji su dobronamjerni i željni da nam u tome pomognu” – kaže Radman.
Mjesto predsjednika Opštine trebalo bi da pripadne nekome od odbornika DPS, mada je Bošnjak istakao da će o tome tek naknadno biti riječi. Zakazivanje novog termina Skupštine odvijaće se prema zakonu istakao je Radman, a sljedeća sjednica mogla bi biti zakazana ubrzo. Kad je riječ o kadrovskim rješenjima, evidentno je da će neke promjene morati da se naprave, no se postavlja pitanje šta sa dosadašnjim kadrom u javnim preduzećima. Prvi potez koji će preduzeti potpisinici memoraduma jeste zakazivanje vanredne sjednice na kojoj će biti smjenjena predsjednica Skupštine, a zatim i izabran gradonačelnik.
– Iza toga ćemo analizirati rad i kadrove u svim javnim preduzećima i opštini. Ovo nije trenutak nikakve sječe kadrova ali će se sa pažnjom analizirati svačiji rad. Tražićemo i tražimo samo najbolja kvalitetna kadrovska rješenja” – kazao je Bošnjak ponavljajući da su otvoreni za saradnju sa svim ljudima od struke, bilo iz koje partije da dolaze ili su nestranačke ličnosti.
Ono što novoformiranu većinu u parlamentu očekuje u narednom periodu jeste samo rad, rad i rad, jer čarobnog štapića nema kako bi stanje u lokalnoj samoupravi popravilo, najavljuje Bošnjak. Odbornica DPS-a Sandra Požgaj istakla je da je ovaj memorandum upravo poštovanje volje građana.
“Realno je bilo očekivati da se te 2012. godine zapravo formira vlast u kojoj bi centralna partija bio DPS. I smatram da ovo jeste poštovanje volje građana, s tim što ostaje žal za izgubljene dvije godine i što se ovo ranije nije napravilo”.
Kako je odbornik SNP Herceg Novi Vladimir Mračević istakao oni su do sada principijelno bili protiv skraćenja mandata skupštine zbog nastavka realizacije projekata koji su najvažniji u gradu. Ali situacija koja je vladala u dosadašnjoj koaliciji pokazala je da takav rad nadalje nije moguć.
– Veoma je presudno da se naredni period od pola godine treba iskoristi za završetak kapitalnih projekata i pripreme uslovi za raspisivanje izbora” – kazao je Mračević.
Potpisivanje ovog memoranduma u odnosu na SDP predsjednik Kluba odbronika DPS-a Andrija Radman komentariše da SDP do sada nije imao ni zvaničan niti negativan stav u odnosu na ovo što je dogovoreno, ali da su otvoreni za saradnju i očečekuju da će se SDP uključiti do narendih izbora u zajednički posao sređivanja grada.
Na novinarsku konstataciju da sada ostale političke partije u skupštinskom sazivu mogu bojkovati rad nove izvršne vlasti, Radman je istakao da rad parlamenta ne može biti upitan
– Način na koji će se oni odnositi prema budućem radu parlamenta je odraz njihove parlamentarne odgovornosti. Mi smo jasno danas postavili principe na kojima smo potpisali ovaj memorandum i vrlo brzo ćete vidjeti prve konkretne jasne i efikasne poteze ove parlamentarne većine u Herceg Novom.
Zorica Gavrilović istakla je da nikakvog kontakt sa predsjednikom SNP-a u Herceg Novom već više mjeseci nemaju, ako ne i godinu. Na sva ukazivanja na propuste i da stavri prijete da izmaknu kontroli, niko nije našao za shodno da odgovori iz vrha partije, podsjetila je Gavrilovićka. Čak su juče ultimativan zahtjev da daju podršku Danijeli Đurović, bez ikakvih prethodnih kotakata.
– Ni nakon najavljivanja nepodržavanja kandidature Obrada Gojkovića, ni tada nas niko nije kontaktirao već su očekivali da automatski podržimo stav OO SNP HN, čiji članovi više nijesmo bili.
Kako je naglasio odbornik DPS Slobodan Radović Krušo, on je ubijeđen da će na sljedećim izborima uspjeti da zavrijede poštoivanje građana, ali i njihovo povjerenje:
– Nastojaćemo da dobijemo povjerenje za sve što ćemo raditi i za sve projekte koji nas očekuju kako građani Herceg Novog više nikada ne bi bili u dilemi s kim će da bi grad išao putem razvoja i prosperiteta, što Herceg Novom i dolikuje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code