NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U NOVOM, ZA SAD, NEĆE POSTATI MANJINA

NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U NOVOM, ZA SAD, NEĆE POSTATI MANJINA

146
0
Podijeli

– To što je na sajtu Komisije, a pogotovo što tumači SNP, ne znači da kršimo zakon. Ja smatram da ne kršimo.

O tome treba da se izjasni i odluku donese Sud, ali prije toga treba da dobijem rješenje, pa imam pravo žalbe osam dana i tako dalje. Ukoliko se ustanovi da ne možemo obavljati dvije funkcije istovremeno, ne znači da ćemo vratiti odborničke mandate – prokomentarisao je za Radio Jadran, Bogdan Kočetanović, zaključak Komisije za sprječavanje sukoba interesa da su on i Vladimir Mračević prekršili Zakon.
– Nisam znao za tu informaciju do sada, niti sam bilo šta zvanično dobio da sam u sukobu interesa – kazao nam je Vladimir Mračević. On će sjutra poći da provjeri u Podgorici o čemu se radi.
– Ako je tačno da sam u konfliktu interesa daću ostavku na članstvo u Skupštini Turističke organizacije. Mislim da imam pravo na jednu funkciju pored odborničke, pa i u članstvo Odbora direktora „Vodacoma”. U svakom slučaju moj odbornički mandat u Skupštini opštine Herceg Novi ne može biti ugrožen – kazao je za Radio Jadran, Mračević.
Na sajtu Komisije za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore, navodi se da je 55. sjednica, održana 25. jula ove godine, na kojoj je donijeto 89 odluka za javne funkcionere i 3 mišljenja.
Pored ostalog, Komisija je donijela zaključak da se organima vlasti uputi pismo da se pojedini javni funkcioneri razriješe, suspenduju ili im se izrekne disciplinska mjera, zato što uporno krše Zakon o sprječavanju sukoba interesa Crne Gore. Između ostalih, navodi se Bogdan Kočetanović, jer obavlja funkciju odbornika i direktora Stručne službe TO Herceg Novi. Takođe, Vladimir Mračević, zato što obavlja funkciju odbornika SO Herceg Novi i člana u dva organa upravljanja (TO Herceg Novi i član Borda direktora „Vodacom” Tivat). Donijeta je i odluka da krše Zakon i pokrenut je prekršajni postupak.
No, da li će ovaj novi momenat, “rastopiti” na startu novu skupštinsku većinu u Herceg Novom, ili će dvojica odbornika vratiti upravljačke funkcije, odnosno zatražiti i druga pravna tumačenja?
Sigurno je da ništa neće ići glatko, onako kako su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore najavili, očekujući da će izopštenu četvorku na ovaj način uspjeti da ostave bez odborničkih mandata i funkcija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code