Nova slakta donacija za NVO Nova šansa u Novom

Nova slakta donacija za NVO Nova šansa u Novom

0
Podijeli

Mališane i omladinu iz nevladinog udruženja Nova šansa u Novome obradovali su već treći put slatkim poklonima predstavnici firme Ataco D.O.O. iz Danilograda.

Donacija je stigla kao iznenađenje za članove ove organizacije, a osmjesi na licima djece bili su dobrodošlica koja je govorila više od riječi, priča koordinatorka projekta u NVO Nova šansa, Vukica Novaković.

Picerija i restoran

– Gosti su pokazali veliko interesovanje za naš rad, razgovarali sa našom djecom i dali nam konstruktivne savjete – navodi ona.

Ozren Klarić iz firme Ataco D.O.O. izrazo je nadu da je ovaj gest učinio da roditelji i djeca iz Nove šanse shvate da postoje oni koji misle o njima i koji pokušavaju da im olakšaju bar na tren svakodnevnicu.

U NVO Nova šansa u Novom u toku je realizacija projekta pod nazivom „Radionice za djecu i mlade sa poremećajima iz autističnog spektra, poremećajima socijalne komunikacije i osobe sa invaliditetom“, koji je finansijski podržan od dijela prihoda od igara na sreću za 2017. godinu.

– Svakim danom sve je više osoba sa invaliditetom, starijih od 26 godina koji dolaze na naše radionice. Inače, u Herceg Novom nema ni jedan organizovani socijalni servis za njih. Većini je ovo i jedino mjesto gdje izlaze, gdje se druže sa vršnjacima, slave rođendane i imaju drage goste kao danas – naglašava Novaković.

Projekat će biti okončan krajem jula, a zbog promjene načina finansiranja nastavak realizacije je pod znakom pitanja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code