Početna Sport Nova sportska oprema za OŠ Milan Vuković i OŠ Veljko Drobnjaković

Nova sportska oprema za OŠ Milan Vuković i OŠ Veljko Drobnjaković

0

Predstavnici COK zajedno sa predstavnicima Jugopetrol AD, Eko benzinske stanice, zvaničnim gorivom Olimpijskog tima Crne Gore, obišli su danas dvije škole – O.Š. Milan Vuković u Herceg Novom i O.Š. Veljko Drobnjaković u Risnu. Oni su tom prilikom uručili nagrade koje su učenici osvojili na likovnom konkursu u četiri kategorije za različite uzraste učenika osnovnih škola, pod nazivom „Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu“.

„Opremu za potrebe fizičkog vaspitanja (lopte, rekvizite za vježbanje, vijače, preskakače i sl.) je obezbijedio Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, sponzor Olimpijskog tima Crne Gore. Na adresu COK-a pristiglo je 600 radova od kojih je 12 najboljih nagrađeno. Prilikom proslave Olimpijskog dana održana je i izložba ovih radova“, saopšteno je iz COKa.

Kako dodaju, nakon Olimpijskih igara u Tokiju, pored redovnih aktivnosti Crnogorskog olimpijskog komiteta, protekli period su obilježile i brojne nagradne i edukativne akcije. Cilj je uvijek bio isti, promocija, prije svega, pravih vrijednosti, značaja bavljenja sportom, kao i rad na afirmaciji olimpizma i olimpijskih načela u Crnoj Gori, ističu u COKu. Jedna od takvih akcija je bila organizacija likovnog konkursa.

Škole su posjetili generalni sekretar COK-a Igor Vušurović, kao i predstavnice Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, marketing menadžerka Sara Ivanović Božović i referent marketinga Vanja Abramović.

Uručenju nagrada prisustvovali su i sportisti, plivačica Anđela Antunović, kao i vaterpolisti Dušan Matković, Marko Petković i Marko Mršić. Ovo je ujedno bila i izuzetna prilika da se djeca upoznaju i druže sa sportistima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code